Nieuws Antwerpen Grootste mondiale vakbeurs Breakbulk 2017 in Antwerpen

Grootste mondiale vakbeurs Breakbulk 2017 in Antwerpen

Grootste mondiale vakbeurs Breakbulk 2017 in Antwerpen

Maandag 24 april start ‘Breakbulk Europe’ in Antwerp Expo, drie dagen lang. Dit is de grootste en meest succesvolle van de zes ‘Breakbulk’ vakbeurzen die het Amerikaanse Breakbulk Events & Media wereldwijd organiseert in China, Rusland, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië, Amerika en Europa.

Breakbulk Europe 2017 verenigt alle professionals uit de transport- en logistieke wereld die breakbulk ladingen transporteren. Hieronder verstaat men alle stukgoed ladingen die niet in een container passen. Bijna 400 exposanten en partners die gespecialiseerde diensten aanbieden, maken er hun opwachting: rederijen, expediteurs, havens en haventerminals, logistieke dienstverleners, vrachtvervoerder over de weg, luchtvrachttransporteurs, enz.

Voorgaande jaren vond Breakbulk Europe begin mei plaats. Niet minder dan 6 500 professionals bezochten de voorgaande editie.

Voor havenstad Antwerpen is Breakbulk een enorm belangrijke vakbeurs met een groot positief effect op de hotelindustrie. “Alle hotels zijn volgeboekt! Dat is al maanden zo. Want Breakbulk valt grotendeels samen met Seafood in Brussels Expo (van 25 t/m 27 april)“, zegt Didier Boehlen, voorzitter van de Antwerpse hotelassociatie.

Maandag vinden er in de voormiddag educatieve workshops plaats. ’s Avonds is er de officiële openingsreceptie. Dinsdag belooft de drukste dag te worden.

Tal van Antwerpse bedrijven staan op de beurs ‘onder de paraplu’ van ‘Port of Antwerp’, die een prominente plaats heeft in Hal 1 (stand 402).
Een van die bedrijven is Fast Lines Belgium dat onder meer meedoet aan de Breakbulk Europe-fotowedstrijd ‘Wonders of Technology’ met een foto genomen in de haven van Goole, UK. Tot 23 april kan je hier nog online stemmen of tijdens de beurs onsite in de TechZone (hal 3).

“Als rederij en expert in het verschepen van breakbulk ladingen vanuit Antwerpen naar de rest van de wereld kan Fast Lines niet ontbreken op #bbeur2017. Met meer dan 7 600 deelnemers is Antwerp Expo ‘the place to be’ voor iedereen die bezig is met breakbulk of projectladingen”, stelt Catrien Scheers, Fast ambassadrice, 25+ Jaar Sofa Style Service.

Volgend jaar verhuist de beurs tijdelijk naar Bremen wegens renovatiewerken in Antwerp Expo. Jammer, want het Breakbulk Europe verhaal is in Antwerpen gestart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.