Frits Van Den Bosch Thomas en Frits Van Den Bosch in hun gloednieuwe optiekzaak op de Herentalsebaan in Wommelgem. Foto: Patrick De Roo

Grootste onafhankelijke optiekzaak in ons land gaat open in Wommelgem: “Onze winkel van de toekomst”

Frits Van Den Bosch, de bekende Deurnse opticien, opent zaterdag zijn gloednieuwe vestiging op de Herentalsebaan in Wommelgem. Met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, wordt het de grootste onafhankelijke optiekzaak van het land. “En als je langs komt, kijk zeker ook eens naar het plafond”, licht Frits een tipje van de sluier.

Zeg niet meer optiek, wel Zien en Horen Frits Van Den Bosch. Niet meer in Deurne, maar wel in Wommelgem. Klant of niet, Je kan er niet naast kijken. De voormalige hoofdzetel van de Vlaamse Ingenieurskamer is omgevormd tot een hypermoderne winkel, de grootste onafhankelijke optiekzaak van het land.

Duizend vierkante meter aan winkelruimte, net geen duizend verschillende monturen, lenzen, alle apparatuur om de nodige onderzoeken uit te voeren én een volledige afdeling audiologie. Dat laatste verklaart ook meteen de subtiele naamsverandering. “In Deurne konden klanten een dag per week bij ons terecht voor hoorapparaten, in Wommelgem kan dat nu elke dag”, zegt een trotse Frits Van Den Bosch.

Foto: Patrick De Roo

Zaterdag is het de grote opening, waar zaakvoerders Frits (64) en zoon Thomas (38), samen met de elf medewerkers al meer dan drie jaar naar uitkijken. Vader en zoon zien hun optiekzaak jaar na jaar groeien en de winkel op de Turnhoutsebaan in Deurne barstte uit zijn voegen. “Vol tot aan het plafond”, beschrijft Frits. “Hier hebben we alle ruimte die we nodig hebben. Het gebouw is ook volledig onderkelderd, waar we alles netjes en overzichtelijk kunnen stockeren. En ook niet onbelangrijk, we hebben nu achttien eigen parkeerplaatsen, bovenop de plaatsen op straat, waar je in Wommelgem nog gratis kan parkeren.”

De voormalige hoofdzetel van de Vlaamse Ingenieurskamer voor de totale metamorfose. Foto: JAA

Links, voorbij de decoratieve vleugelpiano, hebben de grote merken zoals Etnia, Anne et Valentin, Lindberg Ray-Ban, Oakley en Porsche hun eigen uitstalkasten. Rechts vind je dan weer alle andere merken terug. En centraal in de zaak vind je de wachtruimte, met zeteltjes, tafeltjes en, geloof het of niet, een eigen wijnbar.

“Dat vonden we wel gepast”, lacht Frits. “Je kan natuurlijk ook een koffietje krijgen voor bij het wachten. We vinden het belangrijk dat het in alle comfort kan gebeuren. Klant is koning en daar hechten we heel veel belang aan. Ik zeg altijd tegen mijn personeel dat ze zich in de plaats van de klant moeten stellen. En die wil in de watten gelegd worden.”

Foto: Patrick De Roo

Op de eerste verdieping vind je onder meer de audiologie, die ook met de lift te bereiken is. “Dit is onze winkel van de toekomst”, zegt Frits, die dan wel 64 jaar is, maar nog niet aan stoppen denkt. “En als je langs komt, kijk zeker ook eens naar het plafond. “Die hebben we volledig bekleed met streetart.”

En daarmee zegt Zien en Horen Frits Van Den Bosch Deurne vaarwel. “We speelden even met het idee om de winkel daar nog open te houden, maar dat was niet haalbaar. We zullen het pand verkopen.”

Foto: Patrick De Roo

Foto: Patrick De Roo

Frits Van Den Bosch, vorig jaar, voor zijn winkel op de Turnhoutsebaan in Deurne. Foto: JAA