Nieuws Antwerpen Grote financiële meerwaarde voor Agidens

Grote financiële meerwaarde voor Agidens

Grote financiële meerwaarde voor Agidens

geert stienenHet projectbedrijf Agidens International heeft op de verkoop van zijn divisie Handling Automation een meerwaarde gerealiseerd van liefst 63 miljoen euro. Ondertussen blijft de onderneming uit Zwijndrecht uitstekende resultaten neerzetten.

Egemin heeft verleden jaar een structurele verandering ondergaan. Het bedrijf heeft zijn bekendste divisie verkocht aan de Duitse Kion Group en zijn firmanaam vervolgens omgedoopt tot Agidens. In de afgelopen maanden werden alle lopende activiteiten gereorganiseerd en terug bijeengebracht tot één groep.

Gedelegeerd bestuurder Geert Stienen kon ondertussen ook nog eens 10,3 miljoen euro (+ 14%) aan bedrijfsopbrengsten neer zetten. Dat blijkt uit de resultaten die het bedrijf onlangs gedeponeerd  heeft bij de Nationale Bank. Het geïncasseerde bedrijfsverlies van 2,7 miljoen euro heeft uiteraard nagenoeg alles te maken met de ingezette herstructurering.

Na 70 jaar heeft Agidens ondertussen een nieuw hoofdstuk ingezet. Het projectbedrijf beschikt over een stevige orderportefeuille en zal er in de komende jaren ongetwijfeld in slagen om zijn parcours verder te zetten. De groep kan daarbij steun verwachten van zijn aandeelhouders, de Antwerpse investeringsgroep Ackermans en van Haaren die het bedrijf al een hele tijd mee aanstuurt. In dit opzicht is Luc Bertrand van Ackermans en van Haaren ook voorzitter van de onderneming. Die besloot de commentaar bij het jaarverslag met de opmerking dat Agidens ongetwijfeld  “een van de opmerkelijkste jaren uit zin geschiedenis achter de rug heeft.”

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.