Nieuws Antwerpen Grote uitdagingen voor nieuwe topman haven

Grote uitdagingen voor nieuwe topman haven

Grote uitdagingen voor nieuwe topman haven

portDe nieuwe topman van de Antwerpse haven staat voor een hele reeks uitdagingen. Jacques Vandermeiren werd vorige week voorgesteld als de opvolger van Eddy Bruyninckx die vanaf 1 januari 2017 met pensioen gaat. In zijn eerste publieke verklaringen zei Vandermeiren, die in zijn vorige functie CEO van hoogspanningsbeheerder Elia was, dat hij van havenzaken weinig kaas heeft gegeten. Maar hij ziet dat niet als een bezwaar en is van plan om zich snel in te werken.

Vandermeiren zal zich als nieuwe CEO van de Antwerpse haven vast niet vervelen: er liggen een aantal heikele dossiers op tafel die dringend moeten worden aangepakt. Er is de havenrichtlijn en het statuut van de havenarbeiders dat voor een permanente spanning zorgt tussen werkgevers als Fernand Huts en de vakbonden, er is het Saeftinghedok dat ten noorden van Doel zou moeten komen als de haven haar zin krijgt, er is de mobiliteitproblematiek, enz.

Jacques Vandermeiren ziet zichzelf vooral als een goede communicator. Goed en snel overleg en open communicatie is van doorslaggevend belang, laat Vandermeiren in zijn eerste interviews optekenen. Dat overleg zal gebeuren met de belangrijkste ‘stakeholders’ van de haven als daar zijn de bedrijven, de milieuorganisaties, de vakbonden, enz.  Om het vak te leren zal hij in de tweede helft van het jaar nog een tweetal maanden ‘meelopen’ met de huidige CEO Eddy Bruyninckx. Nadien moet hij het roer helemaal zelf overnemen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.