Nieuws Antwerpen Group Hugo Ceusters-SCMS koopt vastgoedbeheerder Devimo Consult

Group Hugo Ceusters-SCMS koopt vastgoedbeheerder Devimo Consult

Group Hugo Ceusters-SCMS koopt vastgoedbeheerder Devimo Consult

Group Hugo Ceusters-SCMS koopt de dochteronderneming Devimo Consult van AG Real Estate. Zowel Devimo Consult als Group Hugo Ceusters-SCMS blijven autonoom functioneren. AG Real Estate zal de uitbating van de eigen retail portefeuille in handen nemen.
De overname wordt afgerond in de loop van mei 2017. Group Hugo Ceusters-SCMS wil met de overname haar expertise uitbreiden en zowel in Franstalig België als internationaal groeien.

Tot nu toe had Group Hugo Ceusters-SCMS 12 shoppingcenters en 17 retail parken in beheer, waaronder Wijnegem Shopping Center, Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk. Met de aankoop van Devimo Consult komen er 6 shoppingcenters, 16 retail parken en een tweehonderdtal winkelpanden bij. Het gaat onder meer om Waasland Shopping Center in Sint- Niklaas, Galerie Toison d’Or in Brussel, het zopas geopende Rive Gauche in Charleroi en Belval Plaza in het Groot-Hertogdom-Luxemburg.

De leiding van Devimo Consult wordt vanaf de closing van de overname in handen gelegd van mevrouw Micheline De Munck, vertrouwd met het beleid van vastgoedbeheer o.a. bij Sogesmaint-CBRE. Op die manier wordt de continuïteit van de dienstverlening van Devimo Consult gegarandeerd. Ook de maatschappelijke zetel blijft in Brussel (Evere), net als de medewerkers verbonden aan de opdrachten.

“Dit is een belangrijke stap in het groeiproces van zowel beide bedrijven als van de markt in het algemeen. Dat we dit tot stand kunnen brengen, hebben we in de eerste plaats te danken aan het vertrouwen van onze opdrachtgevers en de expertise van onze mensen. In het belang van beiden willen we dan ook alle opgebouwde kennis delen, en tegelijkertijd de nodige stabiliteit garanderen”, zegt Ingrid Ceusters, CEO Group Hugo Ceusters-SCMS.

AG Real Estate, in deze de verkopende partij, is zelf eigenaar van zeven shoppingcenters. Daarbij gaat het onder meer om City 2, Westland, The Mint, Gent Zuid, Galeries Saint Lambert. Met deze transactie kiest AG Real Estate alvast uitdrukkelijk voor de volledige integratie van het beheer van haar retail portefeuille. AG Real Estate stelt bovendien tevreden te zijn dat het beheer van de assets die niet tot de AG-portefeuille behoorden voortaan wordt uitgevoerd door een gevestigde waarde in het beheer van retail vastgoed.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.