Nieuws Antwerpen Growfunding Antwerpen

Growfunding Antwerpen

Growfunding Antwerpen

Donderdag 19 januari stelden Growfunding vzw, Antwerpen aan’t woord vzw en het districtsbestuur van Antwerpen, het nieuwe en tijdelijke Antwerpse crowdfundingplatform ‘Growfunding/Antwerpen’ voor.
Dit crowdfunding platform  wil inzetten op het creëren van nieuwe sociale relaties, netwerken, ideeën verspreiden, bouwen aan een project in de nabije omgeving en deelnemers bij het project betrekken.

Antwerpen aan’t woord vzw zoekt naar diverse en nieuwe manieren en instrumenten om burgers, bewonersgroepen, startende ondernemers, … te ondersteunen”, legt Koen Wynants uit. “Gelet op de successen in binnen- en buitenland hebben we daarom een tijdelijk experimenteel Antwerps crowdfundingplatform opgestart. En dit is financieel mogelijk gemaakt dankzij de Burgerbegroting van het district Antwerpen.”

Het district Antwerpen wil een voedingsbodem voor kleinschalige en vernieuwende collectieve initiatieven – die soms collectieve problemen oplossen -, artistieke en inspirerende projecten zijn. Via Growfunding/Antwerpen kunnen inspirerende stadsprojecten van en voor jonge en oudere Antwerpenaars, ongeacht hun achtergrond, ondersteund worden.  Het platform startte al in december 2016 en loopt tot eind februari 2017.

Op het platform worden een tiental verrassende stadsprojecten voorgesteld om in het district te realiseren. Zo zijn er bijvoorbeeld:  de Haarkar, een mobiel en sociaal kapsalon en de Foodtruck van Ecotariër, de eerste mobiele truck waar je veganistisch, glutenvrij kunt eten. Maar ook het ‘opMaatorkest aan de Stroom!’ dat kinderen van de Europarkwijk Linkeroever, een sociale en multiculturele buurt, in de klas laat kennis maken met klassieke muziek o.l.v. muzikanten van deFilharmonie en samen werken naar een groot slotconcert toe, en waarvan je tickets kunt kopen.

Bijdragen kan al vanaf 10 euro om zo het doelbedrag van het project te behalen en het project van start te laten gaan. Deelnemers krijgen dan een unieke beloning op maat van het project. Wanneer het doelbedrag niet is behaald, worden de donaties teruggestort aan de schenkers.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.