Broers nemen slagerij-traiteur Fonteyne over van derde generatie
De broers Victor en Maxime Derks zijn de nieuwe eigenaars van slagerij-traiteurzaak Fonteyne in het dorpscentrum van Aartselaar. Maarten en… Lees meer
Chocolatier Guylian heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van 80 miljoen euro. Daarmee heeft het bedrijf met het zeepaardje zich uitstekend gepositioneerd in een relatief moeilijke markt. Guylian investeert dit jaar trouwens 6,8 miljoen euro in een nieuwe productielijn.
Het verhaal van Guylian is al verscheidene keren geschreven. De populariteit van het bedrijf uit Sint Niklaas is in dit opzicht ongemeen groot. Guy Foubert en zijn vrouw Liliane hebben hun artisanale truffel- en pralineproductie uit de jaren vijftig uitgebouwd tot een internationale groep. Vandaag wordt de chocolade verkocht in liefst 120 landen en beschikt het bedrijf naast zijn hoofdzetel aan het Europark Oost ook nog over vier internationale kantoren en vijf chocoladecafés in Australië, Abu Dhabi en Seoul. Guylian werd in 2008 overgenomen door de Koreaanse groep Lotte die de tradities en de kwaliteitseisen van Guy Foubert en Liliane onverminderd aanhouden. De familie Foubert was bij de verkoop van oordeel dat de Koreanen voor werkzekerheid konden zorgen op lange termijn.
Vandaag tekent het management van Guylian onder Mieke Callebaut de groeiperspectieven onverminderd verder uit. In een breed uitgesmeerd interview met Ondernemen, het blad van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland bevestigt Mieke Callebaut dat het managementteam in Sint Niklaas zeer zelfstandig blijft werken. “We ontwerpen zelf onze plannen, Lotte keurt die goed en wij voeren ze uit. Natuurlijk houdt Lotte onze groei, winsdt en omzet in het oog maar zolang we rendabel zijn en doorgroeien zullen we zelfstandig blijven werken.”
Omdat de knowhow en de achtergrond om pralines te maken specifiek in Sint Niklaas zit kiest Guylian er uitdrukkelijk voor om de acttiviteiten in het Waasland te consolideren. “Belgische chocolade is een begrip en staat over de hele wereld bekend voor zijn kwaliteit”, zegt Mieke Callebaut nog. “Precies om die verankering te bevestigen investeren we 6,8 miljoen euro. Daarmee worden een nieuwe fabriekshal en een nieuwe productielijn gebouwd. Midden 2017 moeten de werken afgerond zijn.”
Met een productie van liefst 75 ton aan chocolade per dag presteren de 250 werknemers van Guylian uitstekend.
De broers Victor en Maxime Derks zijn de nieuwe eigenaars van slagerij-traiteurzaak Fonteyne in het dorpscentrum van Aartselaar. Maarten en… Lees meer
Vijf korteketenproducenten strijden in aanloop naar de Week van de Korte Keten 2021 voor jouw stem. Iedereen met een hart… Lees meer
"Ramadan Kareem", klonk er gisterenavond door heel wat Vlaamse woonkamers. In een reclamespot voor halal vlees wenst een meisje iedereen… Lees meer
Gert Van Cauwenbergh van Fingo uit Malle is de Antwerpse Jonge Ondernemer van het Jaar. Hij haalde het in de… Lees meer
Vastgoedspecialist Hip Estates uit Schilde heeft Belgische exclusiviteit te pakken voor de verkoop van een nieuw resort in Spanje. Net… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen