Nieuws Antwerpen Guylian haalt kaap van 80 miljoen euro aan omzet

Guylian haalt kaap van 80 miljoen euro aan omzet

Guylian haalt kaap van 80 miljoen euro aan omzet

callebautChocolatier Guylian heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van 80 miljoen euro. Daarmee heeft het bedrijf met het zeepaardje zich uitstekend gepositioneerd in een relatief moeilijke markt. Guylian investeert dit jaar trouwens 6,8 miljoen euro in een nieuwe productielijn.

Het verhaal van Guylian is al verscheidene keren geschreven. De populariteit van het bedrijf uit Sint Niklaas is in dit opzicht ongemeen groot. Guy Foubert en zijn vrouw Liliane hebben hun artisanale truffel- en pralineproductie uit de jaren vijftig uitgebouwd tot een internationale groep. Vandaag wordt de chocolade verkocht in liefst 120 landen en beschikt het bedrijf naast zijn hoofdzetel aan het Europark Oost ook nog over vier internationale kantoren en vijf chocoladecafés in Australië, Abu Dhabi en Seoul. Guylian werd in 2008 overgenomen door de Koreaanse groep Lotte die de tradities en de kwaliteitseisen van Guy Foubert en Liliane onverminderd aanhouden. De familie Foubert was bij de verkoop van oordeel dat de Koreanen voor werkzekerheid konden zorgen op lange termijn.

Vandaag tekent het management van Guylian onder Mieke Callebaut de groeiperspectieven onverminderd verder uit. In een breed uitgesmeerd interview met Ondernemen, het blad van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland bevestigt Mieke Callebaut dat het managementteam in Sint Niklaas zeer zelfstandig blijft werken. “We ontwerpen zelf onze plannen, Lotte keurt die goed en wij voeren ze uit. Natuurlijk houdt Lotte onze groei, winsdt en omzet in het oog maar zolang we rendabel zijn en doorgroeien zullen we zelfstandig blijven werken.”

Omdat de knowhow en de achtergrond om pralines te maken specifiek in Sint Niklaas zit kiest Guylian er uitdrukkelijk voor om de acttiviteiten in het Waasland te consolideren. “Belgische chocolade is een begrip en staat over de hele wereld bekend voor zijn kwaliteit”, zegt Mieke Callebaut nog. “Precies om die verankering te bevestigen investeren we 6,8 miljoen euro. Daarmee worden een nieuwe fabriekshal en een nieuwe productielijn gebouwd. Midden 2017 moeten de werken afgerond zijn.”

Met een productie van liefst 75 ton aan chocolade per dag presteren de 250 werknemers van Guylian uitstekend.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.