Nieuws Antwerpen GZA Sint-Augustinus bewaart eerste coronavaccins voor provincie Antwerpen

GZA Sint-Augustinus bewaart eerste coronavaccins voor provincie Antwerpen

GZA Sint-Augustinus bewaart eerste coronavaccins voor provincie Antwerpen

De vaccinatie gaat deze week echt van start na een proefweek. GZA Ziekenhuizen heeft een eerste levering coronavaccins ontvangen voor de provincie Antwerpen. De apotheek van campus Sint-Augustinus in Wilrijk bewaart de vaccins in een koelinstallatie die een temperatuur van -80 °C kan bereiken. Deze vaccins zijn bestemd voor woonzorgcentra in de Kempen.

De coronavaccins zijn geproduceerd door Pfizer in Puurs-Sint-Amands. “Die vaccins moeten bewaard worden op een temperatuur van -70 °C,” vertelt Isabelle Glorieux, hoofdapotheker van GZA Ziekenhuizen. “De apotheek op campus Sint-Augustinus beschikt over een vriezer die tot -80 °C kan gaan en heeft een vrij grote capaciteit. Om die reden is GZA Ziekenhuizen, samen met 2 andere ziekenhuizen, uitgekozen om vaccins voor de provincie Antwerpen in bewaring te nemen.”

In totaal zullen meer dan 12 000 vaccins geleverd en bewaard worden in de apotheek van campus Sint-Augustinus. Ze zijn bestemd voor 78 woonzorgcentra in de Kempen. “Woensdagochtend zijn de eerste vaccins ontdooid en gebeurt het transport naar een eerste woonzorgcentrum. Nadien beleveren we elke dag andere woonzorgcentra”, aldus Isabelle Glorieux.

GZA Ziekenhuizen omvat drie campussen: Sint-Augustinus in Wilrijk, Sint-Vincentius in Antwerpen en Sint-Jozef in Mortsel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.