Nieuws Antwerpen Hairfusion Berchem opent in nieuw pand: “Bijna niet geslapen vannacht”

Hairfusion Berchem opent in nieuw pand: “Bijna niet geslapen vannacht”

Hairfusion Berchem opent in nieuw pand: “Bijna niet geslapen vannacht”

BERCHEM – Feest in de Statiestraat in Berchem, kapperszaak Hairfusion is verhuisd naar een nieuw pand. Al te ver trok zaakvoerster Saskia Hiel (46) uit Kontich niet. Ze ruilde de Callenstraat 1 in voor de Statiestraat 151 in Berchem. “Ik ben ondertussen al 28 jaar kapster en heb altijd in Berchem gewerkt, het was tijd voor een nieuwe uitdaging”, vertelt ze.

Twee handelaars uit de buurt hebben al een flesje wijn binnengebracht om haar te feliciteren. Het is zover, na twee maanden verbouwen, mag Saskia eindelijk haar klanten ontvangen op de nieuwe locatie. “Ik heb bijna niet geslapen vannacht”, uit de blije zaakvoerster. “Waarom weet ik eigenlijk niet zo goed, ik was gewoon nerveus denk ik”.

De allereerste klant is Gerd Vanderlinden, zij laat zich al zeven jaar door Saskia en haar collega’s verwennen. “Het is prachtig geworden”, vertelt ze. “Toen de werken nog bezig waren ben ik al eens komen piepen en op dat moment leek het me zo smal. Maar wat een verschil!”

 

Kapster zijn heeft er bij de zaakvoerster eigenlijk altijd al ingezeten. “Ik knipte de haren van mijn barbiepoppen toen ik nog klein was”, lacht Saskia. Na een opleiding op de middelbare school en in Londen ging ze op haar 17de bij toenmalig eigenaar Louis werken. 8 jaar geleden, toen Louis met pensioen ging, heeft zij de zaak dan overgenomen. “Dat is een heel goede beslissing geweest”, vertelt ze.

“Het voelt heel raar om nu in dit pand te starten, want ik ben in de Callenstraat opgegroeid. Het gebouw hing daar vol herinneringen. Maar ik wou groeien en dat kon daar eigenlijk niet meer.” Saskia vindt het vooral belangrijk dat ze nu zelf heeft kunnen kiezen hoe haar zaak er uit zou zien. Zo staan de wastafels nu achteraan in de zaal, uit het zicht, iets wat bij de vorige zaak niet kon. “Je haar laten wassen is een zenmomentje, en dat kunnen we nu creëren.”

Wat er zo fijn is aan werken in de Statiestraat? “De mensen”, vertelt Saskia vol overtuiging. “Die zijn hier écht tof. Daarbij wonen alle nationaliteiten en leeftijden hier door elkaar, en dat loopt gewoon goed.” Het is duidelijk. Saskia wil niet stilstaan maar vooruitgaan en hoopt dat binnenkort samen met haar dochter te doen. Zij komt ook helpen in de zaak. “We hebben achterin een zaal ingericht, speciaal om met wimperextensions en make-up te werken. Ik hoop dat in de toekomst samen met haar uit te bouwen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.