Nieuws Antwerpen Handelaars van Quartier National werken samen met Thomas More

Handelaars van Quartier National werken samen met Thomas More

Handelaars van Quartier National werken samen met Thomas More

 

De vzw Quartier National verenigt handelaars en bedrijven van Nationalestraat, Kammenstraat, Kleine Markt en zijstraten. Die vereniging beschikt sinds deze week over een kantoorruimte in de Thomas More-hogeschool, Campus National. Het wordt de uitvalsbasis voor projecten in en voor de buurt waarbij handelaars en studenten intens samenwerken.

Nico Volckeryck, voorzitter van Quartier National en UNIZO Antwerpen Stad: “Het is meer dan enkel het ter beschikking van een kantoorruimte.  De samenwerking heeft twee duidelijke doelstellingen, die we met diverse projecten samen gaan realiseren. Wij willen de studenten van de Thomas More-hogeschool actief laten kennismaken met de wijk en zijn retail. Tegelijkertijd kunnen ondernemers van de modewijk zich laten inspireren door de studenten.”

Zo start er op donderdag 23 februari een project waarbij twee ervaren retailers een groep van 25 studenten Marketing rondleiden in de modewijk. Zij informeren de studenten over het retaillandschap in de wijk en over het belang van winkelverenigingen en een gezamenlijk marketingplan voor een winkelbuurt. De studenten gaan op zoek naar argumenten om handelaars en bedrijven te overtuigen om lokaal samen te werken en een gezamenlijk communicatieplan op te stellen.

“Campus National is het eerste Learning Park, een plek om te leren en om te werken in de Provincie Antwerpen. Met deze a-typische campus van Thomas More willen we student, buurt en bedrijfsleven de kans geven elkaar te ontmoeten en te inspireren” zegt Ann Van de Peer van Thomas More.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.