Nieuws Antwerpen Handelsfonds failliet Popi Café staat te koop

Handelsfonds failliet Popi Café staat te koop

Handelsfonds failliet Popi Café staat te koop

popiIndien het wat meezit zou het failliete Popi Café aan de Antwerpse Plantinkaai begin februari al opnieuw kunnen open gaan. Het handelsfonds van de roemruchte homobar wordt verkocht door het veilinghuis Hammertime. “Het Popi Café is gewoon een schitterende zaak. De uitstekende ligging met zicht op de Schelde, de reputatie,… het zit allemaal mee voor wie het erop wil wagen”, zegt Steven Teughels van het veilinghuis uit Hoevenen.

Het Popi Café van Ludo Smets en Johan Sips ging begin januari failliet. Volgens de uitbaters lagen een conflict met de brouwerij Haacht, de bemoeienissen van de overheid en de hoge personeelskosten aan de basis van de faling. Smets en Sips hadden het café drie jaar geleden overgenomen en er een echte place to be voor de holebi-wereld van gemaakt. Het eetcafé beschikt over een gezellig terras, er werden broodjes, soepen en dagsuggesties opgediend en ’s avonds was het er altijd een hippe boel.

Na het faillissement van de bvba Cocteau kreeg Hammertime via de curatoren de opdracht mee om het handelsfonds te gelde te maken. “Volgens mij komt het erop aan die kans niet te lang te laten liggen”, zegt Steven Teughels. “Je kunt morgen de zaak zo weer opstarten. Het contract met de brouwerij kan gewoon verder gezet worden. De holebi-gemeenschap verdient het alvast om haar trefpunt terug te krijgen.”

Hoe kon het dan eerder tot een faillissement komen? “Daar kan ik me niet over uitspreken maar ik neem aan dat de uitbaters wel nog andere dingen aan hun hoofd hadden dan hun café. Ze baten ook nog een club uit en die zal allicht minder problemen met zich meegebracht hebben?”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.