Nieuws Antwerpen Hanneke Van Kooten bekroond als zakenvrouw

Hanneke Van Kooten bekroond als zakenvrouw

Hanneke Van Kooten bekroond als zakenvrouw

hanneHanneke Van Kooten laat van zich horen. Ze is nu ook verkozen tot zakenvrouw van het Nederlandse Hoeksche Waard. Tien jaar geleden bestond Van Kooten Tuin en Buiten Leven nog niet eens. Vandaag is het bedrijf met zijn Antwerpse vestiging in Wommelgem een trendsetter in de verkoop van tuinhuisjes, chalets, blokhutten en overkappingen.

De inbreng van het internet is vaak onvoorstelbaar groot. Dat was bij Van Kooten Tuin en Buiten Leven niet anders. De echtgenoot van Hanne Van Kooten, Jan werkte voor enkele jaren nog bij een grondverzetbedrijf waarvan de klanten hem geregeld vroegen of hij ook schuttingen kon plaatsen. Dat ging meteen heel vlot. Van het een kwam het ander. Naast schuttingen ging het om overkappingen, tuinmeubelen, veranda’s, tuinartikelen enz.

Dat had echter ook veel met het internet te maken. Alhoewel het enthousiaste koppel aanvankelijk niet veel verwachtte van Google en andere toestanden ging het meteen razendsnel. In die mate dat het bedrijfje van toen vandaag uitgegroeid is tot een groep van onderhand zes vestigingen. De grootste in zijn sector in Nederland. Met vandaag een goed draaiend bruggenhoofd in Vlaanderen: Wommelgem.

Precies door die inbreng van het internet komen er vandaag trouwens bestellingen binnen uit Frankrijk, Duitsland…. Waarbij het er dus naar uitziet dat de expansie nog bijlange niet over haar hoogtepunt heen is.

Hanneke Van Kooten, het gezicht van de groep is mede daarom door de plaatselijke ondernemersvereniging uitgeroepen tot de zakenvrouw van Hoeksche Waard, het Nederlandse dorp waar alles begonnen is. Helemaal met eigen middelen overigens. Elke euro die het bedrijf verdiende werd meteen opnieuw geïnvesteerd. Van Kooten Tuin en Buiten Leven tekent vandaag voor een omzet van liefst 14 milljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.