Nieuws Antwerpen Hans Similon aan de slag bij Start it@kbc.

Hans Similon aan de slag bij Start it@kbc.

Hans Similon aan de slag bij Start it@kbc.

Hans SimilonHans Similon, een van de bezielers van telecom-operator Mobile Vikings gaat aan de slag bij Start it @kbc, de grootste Belgische start-upcommunity. Hij wordt er ‘Chief Evangelist’, en moet als dusdanig de goede boodschap verspreiden en het enthousiasme bij start-ups aanwakkeren. 

Start it @kbc begon in 2013 met 50 start-ups, maar die teller staat intussen op ruim 380, verspreid over zes locaties in België (Antwerpen, Gent, Brussel, Hasselt, Leuven en Kortrijk). Tientallen mentoren en experts begeleiden er ondernemers om hun businessidee te helpen ontwikkelen. 

Het idee achter start it@kbc is het begeleiden en tot zelfstandigheid brengen van jonge start-ups. “Ze krijgen gedurende één tot anderhalf jaar gratis kantoorruimte aangeboden om hun ideeën verder uit te werken” zegt Hans Similon. ‘Ze worden ook bijgestaan door mentoren en ze kunnen verder beroep doen op experts die hun wegwijs maken in de financiële, juridische en marketing jungles die ze kunnen tegenkomen’.

Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @kbc: We hebben bij Start it intussen ruim 380 start-ups in verschillende fases – van early stage tot groeibedrijf, uit tal van sectoren. Met de komst van Hans Similon kunnen we alle mentoren en startups nog beter op elkaar afstemmen.’ 

Hans Similon stond als business developer mee aan de wieg van Mobile Vikings. Deze telecomoperator heeft intussen zo’n 2% marktaandeel verworven. Similon heeft ook nog zijn eigen bedrijf, NO.ID verder uitgebouwd, samen met zijn vrouw. Zij begeleiden bedrijven om meer klantgericht te denken.

Start-ups in heel het land kunnen via www.startit.be nog tot 16 september 2016 hun businessidee indienen bij Start it @kbc. De geselecteerde ondernemers zullen op 7 oktober hun ideeën live voorstellen aan de jury van experts. De geselecteerde start-ups worden opgenomen in de Start it @kbc-community.

Bedrijfsleiders en experts die mentor willen worden bij Start it @kbc, kunnen contact opnemen via startit@kbc.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.