Mangina Regine (links) en Gina in hun nieuwe zaak Mangina in Wilrijk. Foto: Patrick De Roo

Hartsvriendinnen maken culinaire droom waar: “In restaurant Mangina laten we je de wereld proeven”

Je bent nooit te oud om te veranderen. Dat dachten ook Gina De Wilde en Regine Kuylen, respectievelijk 54 en 55 jaar jong. De twee vriendinnen openden in de Jules Moretuslei in Wilrijk restaurant Mangina, waar je kan ontbijten, lunchen en aperitieven.

De wereld op je bord, dat is wat Gina, die in Melsele woont, en Regine uit Schilde hun klanten willen bieden. “We hebben een vaste kaart en een wekelijkse suggestie”, vertelt Gina. “Van een Thaise curry tot een Libanees gerechtje, zowel vegan, veggie als met vlees. Inspiratie haalden we uit onze vele reizen. Je kan bij ons ontbijten, lunchen en een vroeg aperitiefje drinken. We zijn open van 9 tot 16.30u.”

De twee dames wagen nu pas de sprong, al was een eigen zaakje al langer een droom. “Eén die nu uitkomt. We hebben thuis lang moeten zagen”, lacht Gina. “Vooral de zoektocht naar een geschikt pand verliep moeizaam. Dit gebouw was vroeger een garage. Het is van mij en mijn echtgenoot, die aannemer is. Toen het leeg kwam te staan, was het moment daar om er gewoon voor te gaan. Mijn man heeft het pand helemaal verbouwd.”

Foto: Patrick De Roo

Voor de inrichting kozen Gina en Regine voor een sfeervolle, warme en toch industriële en strakke look en feel. “Regine is kunstenares”, vertelt Gina. “De abstracte kunstwerken die onze muur sieren, heeft zij gemaakt. Ze werkt met heel veel kleur: roos, blauw, groen, rood,…”

Uitstekende samenwerking

Hoewel de twee nu pas hun eigen restaurant openen, hebben ze al wel heel wat ervaring in de horeca. “Regine werkte lang bij een broodjeszaak”, weet Gina, “en ik heb nog twee snackbarretjes uitgebaat. Later werkte in de Ternesse Golf & Country Club.”

Beiden vullen elkaar goed aan, zo klinkt het. Gina staat in de keuken, Regine in de zaal. “Dat is voor ons de juiste manier. We werken uitstekend samen. Soms spring ik wel bij in de zaal”, vertelt Gina, “als het in de keuken minder druk is.” Sinds de opening, een maand geleden, hadden de twee vriendinnen het best al druk. “Tijdens de herfstvakantie hebben we veel volk over de vloer gehad. En ook bij de bedrijven in de buurt beginnen we naam te maken. Voor veel werknemers daar is het dan ook handig dat we ook broodjes verkopen en met take-away werken. We bouwen rustig ons klantenbestand verder uit.”

Foto: Patrick De Roo