Nieuws Antwerpen Havenbedrijf stelt vertegenwoordiger aan voor Centraal- en Oost-Europa

Havenbedrijf stelt vertegenwoordiger aan voor Centraal- en Oost-Europa

Havenbedrijf stelt vertegenwoordiger aan voor Centraal- en Oost-Europa

Het Havenbedrijf Antwerpen heeft Martin Hubenak aangesteld als de nieuwe vertegenwoordiger voor Centraal- en Oost-Europa, meer bepaald voor de landen Tsjechië, Slovakije en Polen. Een van zijn voornaamste taken zal erin bestaan het spooraanbod tussen de haven van Antwerpen en deze Oost-Europese landen te versterken. Hubenak heeft ervaring als project manager bij onder meer DB Schenker en als logistiek directeur bij Vitkovice Steel, een van de belangrijkste staalproducenten in Tsjechië.
Het aantal buitenlandse investeringen in Oost-Europa is enorm gegroeid sinds die landen deel uitmaken van de EU. Heet wat arbeidsintensieve productiesites zijn van West naar Oost-Europa verhuisd.  Als gevolg daarvan is er een forse im- en exportstroom op gang gekomen vanuit deze regio.

Voor de verbinding tussen die regio en de Antwerpse haven is de trein het aangewezen vervoermiddel. Het is kostenefficiënter en duurzamer dan het wegvervoer.

De nieuwe havenvertegenwoordiger zal hierin een actieve rol opnemen. Ook het versterken van het ‘Port of Antwerp’-merk, het onderhouden van regelmatige contacten met lokale stakeholders en het uitwisselen van informatie tussen de Antwerpse havengemeenschap en de lokale stakeholders, behoren tot zijn takenpakket.
Martin Hubenak bouwde doorheen zijn professionele carrière een breed netwerk van contacten en relaties op dat hij zal kunnen aanwenden in zijn nieuwe functie van havenvertegenwoordiger. Het kantoor van Hubenak bevindt zich in Tsjechië, vlakbij de grens met Polen en Slovakije.

In het tweede kwartaal van dit jaar zal het Havenbedrijf een tweede vertegenwoordiger aanstellen voor de markten Oostenrijk en Hongarije.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.