Nieuws Antwerpen Havenbedrijf Zuidnatie ontving meeste bezoekers

Havenbedrijf Zuidnatie ontving meeste bezoekers

Havenbedrijf Zuidnatie ontving meeste bezoekers

havenEen grote haven als Antwerpen krijgt nogal wat bezoekers over de vloer. Het Havencentrum werkt in dit opzicht een heel programma af. Het ontving liefst 43.000 bezoekers. Vlaams minister Philippe Muyters en voorzitter Ludwig Caluwé hielden eraan om de partners tijdens het jaarlijkse stakeholderevent in de bloemetjes te zetten. Zuidnatie kreeg het meest bezoekers over de vloer. Maar ook Olitanking Stolthaven Antwerp, de stad Antwerpen en de Durme Natie werden gelauwerd.

Het Havencentrum organiseerde voor het eerst een award uitreiking om zijn partners onder de bedrijven en organisaties in en rond de haven te bedanken voor de goede samenwerking in 2015.

Er werden vier awards uitgereikt:

* de award Open Poort voor het drukst bezochte bezoekpunt in 2015 ging naar Zuidnatie voor hun gastvrijheid, maar ook voor de jarenlange goede en hartelijke samenwerking. Marcel Dubourg, Managing Director van Zuidnatie kwam de award in ontvangst nemen.

* de award Samenwerking voor een partner waar het Havencentrum al jaren op kan rekenen ging naar de stad Antwerpen. De stad ondersteunt het Havencentrum financieel voor het project Jonge Haven om de interesse bij jongeren te wekken voor een job in de haven. Daarnaast voorziet zij nu al twee jaar een havenvignet voor alle basisscholen op haar grondgebied. Hiermee kunnen leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar gratis deelnemen aan de havenrondvaart.

* de award Stamgast voor het bedrijf dat het vaakst van de vergaderaccommodatie in het Havencentrum gebruik maakt, ging naar de goede buur Oiltanking Stolthaven Antwerpen NV. Erik Bogaert, Quality Manager kwam de award in ontvangst nemen en wil meteen volgend jaar opnieuw bij de genomineerden behoren.

• de award Nieuwkomer voor een recent opgestarte samenwerking ging naar Durme Natie, een van de nieuwste bezoekpunten. Het een grote troef voor het Havencentrum om hier te tonen hoe de haven evolueert, maar ook de duurzame inspanningen zoals het gebruik van zonnepanelen en een windturbine in de kijker te kunnen zetten. Bestuurder Nicky Ysschol mocht de award in ontvangst nemen.

“Deze vier bedrijven winnen de allereerste Havencentrum Awards. Maar we willen toch ook benadrukken dat alle aanwezigen winnaars zijn. We werken met heel wat bedrijven nauw samen en zijn trots op wat de samen al verwezenlijkt hebben. We kijken ook ambitieus naar de toekomst waarin we nog heel wat samenwerkingen op touw willen zetten.” zegt voorzitter Ludwig Caluwé.

Het Havencentrum ontving in 2015 meer dan 43.000 bezoekers waarvan 38.000 rondgeleid werden door een van onze 75 gidsen. Dat komt neer op 750 reservaties en 1800 gidsbeurten. Hiermee blijft het Havencentrum het grootste bezoekerscentrum voor een haven wereldwijd. Gelijkaardige centra die recent opgericht zijn zoals Le Havre, Genoa en Livorno hebben dan ook allemaal de naam ‘Port Center’ aangenomen.

“Om deze rol te blijven waarmaken, werkte het Havencentrum in 2014 een nieuwe missie en visie uit. Naar de toekomst toe bouwen we hierop verder met een vernieuwing van de tentoonstelling en de educatieve programma’s in het vooruitzicht. In mei zullen we een eerste creatieve visie voor onze tentoonstelling bekend maken. In september volgen dan de programma’s Haven in Landschappen en de havenrondvaart. Doel van de vernieuwing is jongeren van nu te blijven inspireren voor de tewerkstelling in de haven later.” vult algemeen directeur Philippe Demoulin aan.

Voorzitter en gedeputeerde voor Economie, Ludwig Caluwé blikte terug op de verwezenlijkingen in 2015 en lichtte de plannen toe voor de werking in 2016 en de komende jaren. Dit jaar richt het Havencentrum zich op het uitdiepen van bestaande samenwerkingen, een vernieuwd en eigentijds concept voor de tentoonstelling en een herlancering van twee bestaande succesprogramma’s: Haven in Landschappen voor de lessen aardrijkskunde en de havenrondvaart voor het lager onderwijs.

Vlaams minister voor Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters, was de speciale gast in het Havencentrum. Hij kwam spreken over de samenwerking tussen de overheid en bedrijven met als doel tewerkstelling in de haven en in de industrie te promoten.

Op de foto vlnr: gedeputeerde Ludwig Caluwé, schepen Marc Van Peel (Stad Antwerpen), Nicky Ysschol (Durme Natie), Erik Bogaert (Oiltanking Stolthaven Antwerp), minister Philippe Muyters, Marcel Dubourg (Zuidnatie) en Philippe Demoulin (Havencentrum)

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.