Nieuws Antwerpen Havenschepen Van Peel opent Harbour Lounge

Havenschepen Van Peel opent Harbour Lounge

Havenschepen Van Peel opent Harbour Lounge

Afgelopen week werd in het Antwerp Harbour Hotel aan de Noorderlaan in Antwerpen de gloednieuwe Harbour Lounge feestelijk in gebruik genomen. De inhuldiging gebeurde in aanwezigheid van Havenschepen Marc Van Peel en met muzikale omlijsting van het 50-koppig Shantykoor ‘De Batraven’ uit Bergen op Zoom, een zeemanskoor van 50+ ers van wie de oudste 72 is.

Het Antwerp Harbour Hotel zet de traditie voort van het vroegere Internationaal Zeemanshuis Antwerpen. Het hotel is in privéhanden met een exploitatieopdracht van Stad Antwerpen en een vertegenwoordiging van o.a. het Havenbedrijf.
Zeelieden kunnen er aan een verminderd tarief logeren. Het hotel biedt gasten die er o.w.v. havengebonden professionele activiteiten verblijven extra diensten aan zoals sample pick-up services (DNV-services). In het hotel is ook een welzijnswerker aanwezig die zorgt voor begeleiding en advies in samenwerking met de diverse zeemansmissies.

“Vandaag is 47% van onze klanten rechtstreeks te linken aan activiteiten in de Haven, voornamelijk zeelieden, via agencies, rederijen en particulier, maar eveneens contractors die aan het werk zijn in de haven. Buitenlandse gasten maken 80% van ons cliënteel uit. Door zijn goede ligging is het hotel ook interessant voor toeristen, zakenlui, artiesten en sporters”, zegt hotelmanager Frank van Heesch.

Het hotel telt 92 kamers voorzien van alle modern comfort. Naast de nieuwe Harbour Lounge heeft ook de receptie een grondige opfrisbeurt gekregen.
De Harbour Lounge is ingericht met een TV-hoek, een ontspanningsruimte met biljart, tafelvoetbalspel en pingpongtafel en voldoende zithoekjes. Een aparte multifunctionele vergaderruimte staat ter beschikking van alle hotelgasten.

Frank van Heesch: “Na maanden hard werken zijn we apetrots dat we onze zeelui en andere hotelgasten dankzij de steun van de ITF (International Transport Workers’ Federation) de ontspanning kunnen bieden die ze verdienen. Een echte meerwaarde.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.