Sethunya

HB Antwerp slijpt opnieuw unieke diamant voor Louis Vuitton

ANTWERPEN – Voor de tweede keer in enkele maanden tijd kondigt HB Antwerp, het technologiebedrijf dat zich richt op de diamantsector, een samenwerking aan met Louis Vuitton. De technologie die HB Antwerp gebruikt zorgt voor een absolute primeur in de Antwerpse diamantsector en dit zowel op het vlak van slijpen, als de manier waarop deze diamant verhandeld wordt.

De Sethunya, een steen die op 1 februari in de Karowe mijn in Botswana werd gevonden door de gerenommeerde Canadese diamantproducent Lucara Diamond Corp., is een ruwe diamant van 549 karaat, uitzonderlijk wit van kleur en uiterst helder. De meer dan een miljard jaar oude Sethunya kan, dankzij de uitzonderlijke grootte en kwaliteit, op oneindig veel manieren geslepen worden.

HB Antwerp, Louis Vuitton en Lucara slaan net als bij de Sewelô, de zwarte diamant van 1758 karaat, de handen in mekaar om deze uitzonderlijke diamant tot bij het grote publiek te brengen. Het personaliseren van items is het handelsmerk van Louis Vuitton. Toch worden ruwe diamanten quasi nooit rechtstreeks aan de consument aangeboden, waardoor consumenten normaal niet kunnen beslissen hoe een diamant geslepen moet worden.

Margaux Donckier, Directeur Communicatie en Externe Relaties bij HB Antwerp: “Diamanten worden al jaren op dezelfde manier verhandeld. Diamantproducenten ontginnen de stenen, waarna diamanthandelaren ze kopen, laten slijpen en doorverkopen aan juweliers. Hierdoor blijven diamantairs vaak achter met onverkoopbare stock.”

HB Antwerp, Louis Vuitton en Lucara draaien de klassieke manier van diamant verhandelen nu volledig om. Door begin dit jaar de Sewelô en nu dus ook de Sethunya in ruwe vorm aan de consument voor te stellen, kunnen consumenten terug de link leggen met het originele product en zelf bepalen wat er met de diamant moet gebeuren. Dat consumenten dit waarderen, blijkt uit het grote succes van de Sewelô.

Duurzaam proces

De handelsketen wordt dankzij deze samenwerking uiterst kort, waarbij de diamant rechtstreeks vanuit de Karowe Mijn in Botswana naar Antwerpen wordt gebracht om geslepen te worden, waarna de Sethunya in het atelier van Louis Vuitton in Parijs belandt om verwerkt te worden tot een juweel.

Margaux Donckier: “Consumenten verwachten vandaag dat producten duurzaam zijn. Ze willen weten van waar producten komen, onder welke omstandigheden ze werden vervaardigd en hoe vaak ze de wereld rondvlogen voordat ze op hun finale bestemming terechtkwamen. De samenwerking tussen de drie partners zorgt ervoor dat alle antwoorden op deze vragen gemakkelijk kunnen gegeven worden.”

Lees ook

  • VZW
    12/12/2024
    Vzw Gypsilon
    Lievegem
  • VZW
    12/12/2024
    Association Culturo-sportive Et Religieuse Makedonium
    Elsene
  • CommV
    12/12/2024
    Houteborg
    Gent