Nieuws Antwerpen HB Antwerp sluit unieke deal met diamantmijn

HB Antwerp sluit unieke deal met diamantmijn

HB Antwerp sluit unieke deal met diamantmijn

HB Antwerp, het jonge technologiebedrijf dat de Antwerpse diamantsector bestormt, heeft opnieuw een primeur te pakken. Dankzij een unieke deal met de Canadese diamantproducent Lucara, zullen alle grote diamanten die in de Karowe mijn in Botswana gevonden worden, de komende twee jaar automatisch naar HB Antwerp komen om geslepen te worden.

Vorige zomer zorgde HB Antwerp voor een absolute primeur door rechtstreeks alle diamanten te kopen die in de Karowe mijn in Botswana gevonden werden én groter zijn dan 10,8 karaat. De Karowe mijn in Botswana is één van de meest tot de verbeelding sprekende mijnen ter wereld, doordat het op een uiterst innovatieve manier te werk gaat, wat leidde tot de vondst van zeer uitzonderlijke diamanten zoals onder meer de Sewêlo van 1758 karaat, de Lesedi La Rona van 1111 karaat en de Sethunya van 549 karaat. Begin januari werd nog een diamant van 378 karaat ontdekt in dezelfde mijn. Deze wordt momenteel geslepen door de slijpers van HB Antwerp.

Miljoenen investering

HB Antwerp heeft de voorbije maanden volop geïnvesteerd in het ontwikkelen van technologie om deze grote stenen te scannen, analyseren, meten en slijpen. Alle stenen zullen worden geslepen in de nieuwe productiefaciliteit die HB Antwerp de afgelopen maanden bouwde in de Beurs voor Diamanthandel in het hart van de Antwerpse diamantwijk.

Margaux Donckier, Director of Communications and External Affairs HB Antwerp: “Deze unieke deal zorgt ervoor dat er nog meer grote diamanten rechtstreeks naar Antwerpen komen én hier geslepen worden. Fantastisch voor HB Antwerp en de hele sector, maar vooral voor onze slijpers die met deze stenen aan de slag mogen gaan.”

Met deze deal bevestigt HB Antwerp ook haar ambitie om eenvoud en transprantie te brengen in de toeleveringsketen. “De stenen komen rechtstreeks vanuit Botswana naar Antwerpen en HB Antwerp en Lucara Diamond Corp. hebben afgesproken dat alle informatie over de ontginning en het slijpproces wordt bijgehouden en uitgewisseld, zodat dit op termijn ook gedeeld kan worden met de consument.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.