De Belgische healthtech start-up BloomUp heeft 0,5 miljoen euro groeikapitaal opgehaald

Healthtech start-up BloomUp haalt 500.000 euro groeikapitaal op

De Belgische healthtech start-up BloomUp heeft 500.000 euro groeikapitaal opgehaald bij CM, BlueHealth Innovation Fund en vier business angels. Het is daarmee de eerste start-up waarin CM investeert. Samen verhogen ze de mentale veerkracht van de Belgen, door psychologische hulp toegankelijker te maken via een digitaal platform.

Het Antwerpse BloomUp helpt mensen sneller de stap zetten naar mentale ondersteuning met een laagdrempelige digitale oplossing zonder wachtlijsten. Door online enkele vragen te beantwoorden, worden mensen meteen gematcht met 3 erkende psychologen of psychotherapeuten. De keuze is vrij en het kennismakingsgesprek gratis. Al meer dan 80 erkende klinisch psychologen en psychotherapeuten registreerden zich op het platform.

"CM wil actiever inzetten op mentale gezondheid en die meer onder de aandacht brengen. Dat is nodig, want naar schatting een op de vier Belgen krijgt ooit te maken met mentale problemen”, weet Steven Hermans, directeur business development & maatschappelijke innovatie bij CM. “Heel wat van hen gaan nooit op zoek naar professionele hulp. En wie dat wel doet, staat vaak voor lange wachttijden. De drempel om naar een psycholoog of psychotherapeut te stappen, is dus nog altijd groot.”

Wachttijd verkorten

En die grotere capaciteit is broodnodig. Gemiddeld aanvaardt meer dan een derde van de psychologen, psychiaters, orthopedagogen en psychotherapeuten geen nieuwe aanmeldingen meer, zo blijkt uit een rondvraag bij 1.305 therapeuten met een privépraktijk.

BloomUp wil de wachttijden voor psychologische ondersteuning (tussen een maand en een jaar) verkorten door in te zetten op online therapie. Tegelijk biedt het platform psychologen en therapeuten een flexibele werkoplossing waarmee ze tegen een lage kost hun praktijk (online) kunnen uitbouwen, zonder geografische barrières. Een andere investeerder is BlueHealth Innovation Fund, een fonds dat investeert in Belgische healthtech start-ups.

BloomUp maakt deel uit van de acceleratorprogramma’s van Start it @KBC en Imec.istart.