Nieuws Antwerpen Helft minder faillissementen in maart in Antwerpse regio

Helft minder faillissementen in maart in Antwerpse regio

Helft minder faillissementen in maart in Antwerpse regio

In de maand maart werd over 648 ondernemingen het faillissement uitgesproken. In vergelijking met de maand maart 2020 gaat het om een daling met -34,0%. Ook in de provincie Antwerpen zien we een gelijkaardige daling met -40,9%. Opvallende cijfers zijn er in het arrondissement Antwerpen. Daar werden 49 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard in maart 2021. Tegenover maart 2020 (104 faillissementen) gaat het dus om meer dan een halvering (-52,9%).

Voor de provincie Antwerpen gaat het om opvallende cijfers in het arrondissement Antwerpen, want in het arrondissement Turnhout zijn er bijvoorbeeld evenveel faillissementen uitgesproken als een jaar eerder. Dus daar is geen verschil merkbaar.

Grotere daling in Antwerpse regio

Ook tijdens het eerste kwartaal van 2021 is er een forse daling te merken. Tijdens de eerste drie maanden van het jaar werden 1.647 faillissementsvonnissen genoteerd in ons land. In vergelijking met dezelfde periode verleden jaar betekent dat een daling met -44,3%. In het Vlaamse gewest gaat het om een gelijkaardige daling (-43,4%).

De daling van het aantal faillissementen tijdens het eerste kwartaal is ook in de provincie Antwerpen forser (-53,6%). Opnieuw is die sterke daling te wijten aan het arrondissement Antwerpen. In onze regio werden tijdens de maanden januari, februari en maart 136 faillissementen uitgesproken. Dat betekent een daling met -61,5% tegenover dezelfde periode in 2020.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.