Ethias verwelkomt Berchemse topman Johan Klaps
BERCHEM - Op 1 juni start Johan Klaps uit Berchem bij Ethias als Head of Direct Network. Klaps dient als… Lees meer
Startup Helpper uit Antwerpen connecteert buurtbewoners zodat ze elkaar kunnen ondersteunen in dagelijkse taken. Vanaf nu kunnen niet alleen mensen uit Antwerpen, Edegem en Mortsel die ondersteuning willen bieden of hulp nodig hebben terecht op het platform van Helpper, maar ook uit 13 andere gemeenten: Aartselaar, Kontich, Hove, Boechout, Vremde, Borsbeek, Wommelgem, Wijnegem, Schoten, Hemiksem, Schelle, Niel en Lint.
Francois Gerard: “Helpper wil naast de klassieke zorgsector een rol opnemen. Vorige maand haalden we met een kapitaalronde 1 miljoen euro op om onze groei te versnellen. En nu kan Helpper zijn dienstverlening in 13 nieuwe gemeenten doorvoeren.”
François Gerard richtte Helpper op in 2017 nadat zijn vader getroffen werd door de spierziekte ALS. Heel wat ouderen of mensen met een beperking hebben extra zorgen nodig en doen een beroep op verschillende zorginstanties. Maar het huidige zorgaanbod kan niet in alles voorzien op de momenten dat het nodig is. En dan is er Helpper.
In Helpper-taal komen de helppies, dat zijn de zorgbehoevenden, via de website in contact met de helppers, de buurtbewoners die willen helpen en een centje bijverdienen. Het gaat niet om occasionele klusjes, maar om structurele thuishulp. Helpper wil duurzame banden smeden tussen buren.
Wie ondersteuning kan gebruiken, betaalt daarvoor 9,80 euro per uur, naast een eenmalige inschrijvingskost van 10 euro. De helppers krijgen 7 euro netto per uur. Het verschil gebruikt Helpper om de belastingen te betalen, om de nodige verzekeringen te voorzien en om de werkingskosten te dekken.
François Gerard: “Het volstaat niet om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, Helpper besteedt veel aandacht aan het vinden van de juiste match tussen helppie en helpper zodat die laatste kan uitgroeien tot een echte vertrouwenspersoon”.
De helppie registreert zich online en omschrijft voor welke taken hij of zij ondersteuning wenst, en op welke tijdstippen. Uiteraard kunnen ook familieleden of andere vertrouwenspersonen die aanvraag invullen. De website voorziet hiervoor een aparte ‘aanvrager’ functie.
“De helppie krijgt een overzicht van de helppers in de buurt. Op basis van de profielen kiest hij of zij zelf welke helpper(s) best aansluit(en) bij zijn of haar aanvraag. Via de digitale ontmoetingsplaats van Helpper kan hij of zij contact nemen met de helpper en checken of die de geschikte match is. Helppie en helpper beslissen in onderling overleg of ze al dan niet samenwerken. Klikt het toch minder goed dan verwacht? Geen probleem, dan kan de helppie met behulp van Helpper op zoek naar een nieuwe match”, zegt François Gerard.
BERCHEM - Op 1 juni start Johan Klaps uit Berchem bij Ethias als Head of Direct Network. Klaps dient als… Lees meer
WUUSTWEZEL - Gino Nuytemans (58) is door de klanten op het online platform Handelsgids verkozen tot vriendelijkste handelaar van Wuustwezel.… Lees meer
ANTWERPEN - De geplande opening begin mei viel door omstandigheden in het water, maar nu de werken in het pand… Lees meer
WIJNEGEM - De Corneel Geerts Transportgroup zal op vraag van zijn lokale agent Discordia goederen verzamelen voor humanitaire hulp in… Lees meer
Antwerpen centrum heeft er een nieuwe aperobar bij. Bar Georges is een bar waar 30+’ers op een ongedwongen manier kunnen… Lees meer
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen