Nieuws Antwerpen Henk Janssen gaat Baloise Insurance leiden

Henk Janssen gaat Baloise Insurance leiden

Henk Janssen gaat Baloise Insurance leiden

henkDe raad van bestuur van de Bâloise Holding heeft Henk Janssen benoemd als opvolger van Gert De Winter als ceo van Baloise Insurance. De 57-jarige Henk Janssen zal zijn functie op 1 januari 2016 aanvatten. Henk Janssen is momenteel CFO van Baloise Insurance en werkt er sinds 2004.

“Ik geef met veel vertrouwen de fakkel door aan Henk Janssen. Henk is sinds 2004 CFO van ons bedrijf, en kent het door en door. De ervaring die hij in de sector heeft opgebouwd, is van grote waarde. Hij kan de onderneming voorbereiden op de toekomst in een context die steeds hogere eisen stelt en een nieuw succesvol hoofdstuk schrijven,” zegt Gert De Winter, huidig ceo en binnenkort ceo van de Baloise Group..

Baloise Insurance is ontstaan in 2013 uit de fusie van de Antwerpse verzekeringsmaatschappijen Mercator, Nateus en Avéro en kon de voorbije jaren mooie groeicijfers voorleggen. In 2014 zette het bedrijf een stevig resultaat neer van 116 miljoen euro. Baloise Insurance behoort in de tak Niet-Leven tot de top 5 van België met een premie-incasso van 793 miljoen euro.  In Leven bedroeg de groei in 2014 meer dan 34 % met een premie-incasso van 477 miljoen euro.

“Wat in het verleden prima gewerkt heeft, is nog geen garantie voor succes in de toekomst. De lage rentevoeten, de toenemende reguleringsdruk en ook het veranderde consumentengedrag in het digitale tijdperk vragen innovatieve oplossingen. Baloise Insurance is een succesvolle en financieel gezonde onderneming met zeer gemotiveerde medewerkers. Het is dankzij hen, onze samenwerking met professionele makelaars én gesteund door de solide Zwitserse aandeelhouder dat we de uitdagingen aankunnen. Ik ben trots om leiding te mogen geven aan dit bedrijf, zegt Henk Janssen.”

Vanaf 1 januari 2016 wordt het Directiecomité van Baloise Insurance versterkt met

* Gert Vernaillen, momenteel Directeur Financial Reporting, wordt de nieuwe CFO.
* Gerdy De Clercq komt van Proximus en wordt de nieuwe verantwoordelijke voor ICT en General Services.
* Wim Kinnet, voormalig CFO van en verantwoordelijk voor Leven bij Baloise Assurances in Luxemburg, vervoegt vanaf 1 januari het directiecomité. Hij zal op 1 juli de verantwoordelijkheid voor de Business Unit Leven overnemen van Erik Vanpoucke.
* Patrick Van De Sype wordt de nieuwe Chief Risk Officer (CRO) van Baloise Insurance. Hij is ook verantwoordelijk voor Compliance en Legal.

Erik Vanpoucke wordt op 1 juli verantwoordelijk voor de Business Unit Niet-Leven Ondernemingen en Marine. Anne-Marie Seeuws zet op dat moment een punt achter haar carrière. Joris Smeulders blijft verantwoordelijk voor de Business Unit Niet-Leven Retail.

De benoeming van Henk Janssen en de nieuwe leden van het Directiecomité gebeurt onder voorbehoud van goedkeuring door de Nationale Bank van België.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.