Hercules Trophy moet teamsfeer op bedrijven versterken

herculesVoor de nieuwe Hercules Trophy zijn reeds meer dan 400 teams ingeschreven. De Nekker gaat weer kleurrijke dagen tegemoet. De Hercules Trophy is nu al enkele jaren naeen de inzet van een corporate challenge tussen verschillende bedrijfsploegen. Het gaat erom de teamsfeer op het bedrijf te versterken. De Mechelse organisatie is inmiddels internationaal vertakt. Ex-voetballer Glen De Boeck stuurt de dagelijkse werking van de Trophy aan.

De eerstvolgende Belgische editie van de Hercules Trophy is gepland voor 19,20 en 21 juni. Veel inschrijvingen zijn al maandenlang binnen. Tientallen bedrijven maken er een punt van om de werksfeer onder de personeelsleden zo mogelijk te optimaliseren. Door de werknemers in ploegverband te laten aantreden. Onder de slogan: come as a company, leave as a team. Het bedrijf mag ploegen van telkens zeven man laten aantreden die dan 12 verschillende sportieve uitdagingen aangaan. Het gaat er niet om de beste sportieve prestaties. Entertainment primeert. De mega party die mee georganiseerd wordt in het kader van de Hercules Trophy geeft dat aan.

Het initiatief ging oorspronkelijk uit van Inge Van Belle die voor het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werkte en van Yves Vekemans, een IT-man bij Belgacom. Ze organiseerden al in 1999 hun eerste sportwedstrijden met het oog op "corporate well being.” De manifestatie groeide geleidelijk aan uit tot een heus evenement. In die mate dat rond de trofee finaal het bedrijf Herculean in Keerbergen opgezet werd. Herculean werd structureel uitgebouwd met drie divisies waaronder het eigenlijke sportfestival, de Hercules Trophy, de Hercules Academy waarin de knowhow rond topsport bijeengebracht werd en Hercules Projects dat in opdracht van ondernemingen privé-sportevenementen uitbouwt.

De idee om met een Hercules Trophy de sfeer op het bedrijf te verbeteren is ondertussen internationaal uitgedragen. Tot in de Verenigde Staten en Dubai toe. In die mate dat het geheel vandaag helemaal geprofessionaliseerd wordt. Of de Hercules Trophy ooit de cijfers van Tomorrow Land zal halen is allicht twijfelachtig. Dit neemt niet weg dat ook Tomorrow Land ooit klein begonnen is en de Hercules Trophy vandaag toch elk jaar 15.000 sportievelingen bijeenbrengt.