Nieuws Antwerpen Herfurth Logistics nam Brucargo Air Freigth over

Herfurth Logistics nam Brucargo Air Freigth over

Herfurth Logistics nam Brucargo Air Freigth over

olivierHerfurth Logistics heeft Brucargo Air Freight overgenomen, een bedrijf dat gevestigd is op Brucargo, het vrachtgebied van de luchthaven op Zaventem. Brucargo Air Freight is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in internationale luchtvrachtafhandeling en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sector. Er werken 13 personeelsleden.

Brucargo Air Freight heeft een IATA-licentie en biedt een ruime waaier van diensten aan. Daaronder de verzending van luchtvracht, een wereldwijd luchtvrachtnetwerk, een internationale dienst voor huis-aan-huislevering van bagage. Het bedrijf is tevens gespecialiseerd in Afrika, met bevoorrechte relaties met agentschappen in Rwanda, Burundi, de Democratische Republiek Congo (DRC), … Brucargo Air Freigth runt ook expresskoerierdiensten naar Afrika.

Herfurth Logistics werkt al meer dan 100 jaar vanuit zijn hoofdzetel in Antwerpen, is actief in de internationale expeditie en logistiek en maakt deel uit van de familiale groep Herfurth. Het bedrijf heeft vestigingen in Zeebrugge, Le Havre, Zaventem, Istanboel, Chaineux en Rotterdam en stelt zowat 400 mensen tewerk. Naast zijn kernactiviteiten en met zijn strenge kwaliteitsnormen streeft Herfurth Logistics er constant naar een uitgebreider dienstenpakket aan te bieden. Daarom ontwikkelde het bedrijf het ‘Intelligent Cargo Care’-concept, een logistiek programma met toegevoegde waarde dat verder gaat dan gewone expeditie.

“Als geïntegreerd bedrijf hebben we een specifieke organisatie uitgebouwd rond ons kenniscentrum op het vlak van transport en logistiek. Deze overname zou ons niet alleen moeten toelaten onze werkingssfeer uit te breiden naar Centraal- en Oost-Afrika, maar ook nieuwe concepten en dus nieuwe commerciële opportuniteiten te ontwikkelen,” aldus Olivier d’Hoop, CEO van Herfurth Logistics, naar aanleiding van de overname.

“We zijn ervan overtuigd dat Herfurth Logistics en Brucargo Air Freight complementair zijn, en dat we de gepaste cultuur hebben,” voegt Pierre Daelemans, directeur Air Freight van Herfurth Logistics, eraan toe. Daarin wordt hij bijgetreden door Jacques Schellekens, COO van Herfurth Logistics: “Brucargo Air Freight is actief in sectoren waar een gepersonaliseerde dienstverlening en kennis van geografische kenmerken van primordiaal belang zijn. Deze twee elementen zijn altijd al de basis voor de ontwikkelingsstrategie van Herfurth Logistics geweest.”

Pierre Daelemans zal voortaan instaan voor het lokale bestuur van Brucargo Air Freight. Afgezien van de vorige eigenaars blijven de huidige teams allemaal op hun plaats.

Foto:Olivier D’hoop

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.