Hertsens Transport zoekt chauffeurs

afvalafvalMinder economische groei betekent ook minder afval. Bij Hertsens Transport in Kruibeke weten ze onderhand wat dat betekent. "Er wordt zelfs 7% minder oud papier aangeleverd," zegt zaakvoerder Arnold Hertsens. Het bedrijf zal zijn vooropgezette prognoses voor dit jaar dan ook niet halen. Dit neemt niet weg dat er hoe dan ook nog chauffeurs gezocht worden.

Nee, het gaat niet zo goed in de sector van het afvaltransport. De crisis laat haar sporen na. Hertsens Transport zoekt niettemin toch dringend chauffeurs. "We moeten onze mensen ook op tijd vervangen. Dat is vandaag zeker niet evident. Gemotiveerde mensen kunnen bij ons meteen aan de slag", zegt Arnold Hertsens.

Het is een vrij spectaculair zicht wanneer de zelflossers met klapbache hun lading afgooien bij het verwerkingsbedrijf. Hertsens Transport heeft zich al die jaren sterk gespecialiseerd in het vervoer van afvalproducten. Het vrachtwagenpark is heel erg up to date en beantwoordt aan alle vereisten van een efficiënt afvalbeleid.

Arnold Hertsens kwam zelf uit de transportsector toen hij zo’n 20 jaar geleden doelbewust in de richting van het vervoer van afval ging. Hij deed eerder in grond en wegenbouw. De groen geïnspireerde moderne aanpak van het afval bleek een toekomstgerichte activiteit waar heel wat groei in stak. Hertsens Transport is in dit opzicht in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een heuse marktleider. Zeker na de overname van Foronex in Wielsbeke en van een gedeelte van het transportbedrijf De Dijcker uit Vlierzele. De activiteiten van De Dijcker werden inmiddels overgebracht naar Kruibeke.

De Groep Hertsens stelt vandaag zo’n 250 mensen tewerk. Daarvan 130 chauffeurs. Met een wagenpark van meer dan 250 trekkers en 350 opleggers is het netwerk aan uitgetekende ritten naar stortplaatsen en verwerkingsbedrijven immers vrij complex geworden. De administratie houdt de opdrachten in dit opzicht nauwkeurig bij zodat er geen vertraging zit op de uitbestede opdrachten. Hertsens rijdt nu zowel op het Duitse Ruhr-gebied, Zuid-Nederland als Noord-Frankrijk. Het bedrijf verwerkt zelfs zeecontainers.