Het Diensteneiland en FeelGreen gaan elk hun eigen weg

chequesDe markt voor dienstenchequebedrijven is heel erg in beweging. De voortdurend aangepaste wetgeving zal daar niet vreemd aan zijn. Het dienstenchequebedrijf Het Diensteneiland wordt in dit opzicht opgesplitst. De onderneming uit Ekeren krijgt met FeelGreen in Borgerhout een tegenganger.. "Wij proberen een persoonlijke band met onze werknemers aan te houden", zeggen Veerle Loots en Ann Stijleman.

Dienstenchequebedrijven liggen nog altijd goed in de markt. Ook al wordt het hen zeker niet makkelijk gemaakt. De klanten maken graag gebruik van de aangeboden poetshulpen en strijkdiensten. Maar de overheid moeit zich voortdurend. Met alle gevolgen vandien. In de sector zet zich dan ook een consolidatie door die vaak tot overnames en fusies leidt.

Het Diensteneiland gaat evenwel een andere richting uit. Het bedrijf aan de Driehoekstraat uit Ekeren werd opgesplitst. In Ekeren zelf blijft het Diensteneiland actief onder Ann Stijleman. Veerle Loots daarentegen gaat in Borgerhout FeelGreen aansturen. Het groene accent is in dit opzicht zeker niet toevallig.

De juridische opsplitsing moet nog verder afgerond worden. Zowel Ann Stijleman als Veerle Loots zijn ervan overtuigd dat er hoe dan ook nog groei in de markt zit. De aangesloten personeelsleden veranderen allicht al eens makkelijk van werkgever maar bedrijven die dicht bij hun mensen staan en voor een persoonlijke touch zorgen hebben ongetwijfeld nog toekomstpespectief, heet het. Zowel het Diensteneiland als FeelGreen starten met elk 35 personeelsleden.