Nieuws Antwerpen Het ‘Duvel’-kruispunt op de A12 zal op termijn verdwijnen..

Het ‘Duvel’-kruispunt op de A12 zal op termijn verdwijnen..

Het ‘Duvel’-kruispunt op de A12 zal op termijn verdwijnen..

250px-brewerymoortgatJe kan er niet naast kijken als je het kruispunt Breendonkstraat – Veurtstraat van de A12 in Puurs nadert: in reusachtige letters staat geschreven: ‘Ssst… hier rijpt den Duvel’, uiteraard op de brouwerij van Duvel-Moortgat. Onze collega’s van De Standaard vernamen van Vlaams parlementslid Marc Hendrickx (N-VA) dat er maatregelen zullen worden getroffen om de verkeersveiligheid op het kruispunt te verbeteren. Het is één van de zwarte kruispunten aan de A-12 waar recent nog een zwaar verkeersongeval met dodelijke afloop plaatsvond. Marc Hendrickx heeft van Vlaams verkeersminister Ben Weyts vernomen dat er maatregelen worden genomen om op termijn het kruispunt te doen verdwijnen. Het kruispunt wordt geschrapt zogauw het knooppunt Londerzeel-Noord is gerealiseerd en nadat er ook een locale ontsluiting is uitgewerkt voor de mensen die van en naar Breendonk moeten. Volgens Vlaams parlementslid Hendrickx is er een budget voorzien voor een voorontwerpstudie.

Toch zal het nog niet onmiddellijk zo’n vaart lopen, zegt de burgemeester van Puurs, Koen Van den Heuvel (CD&V). We zitten nog maar in de fase van het voorontwerp. Het zal dus nog wel enkele jaren duren voor het gevaarlijke kruispunt effectief verdwijnt.

Van den Heuvel wil overigens dat een ander zwart kruispunt in de buurt ook wordt aangepakt. Dat is het knooppunt van de A12 met de N16, aan de carpoolparking. Ook daar viel heel recent nog een dodelijk slachtoffer te betreuren. In afwachting zal de Duvel, ondanks de aanmaning om vooral stil te zijn, nog een tijdje moeten afrekenen met optrekkende auto’s en vrachtwagens op zijn kruispunt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.