Nieuws Antwerpen Het Havenhuis als diamant

Het Havenhuis als diamant

Het Havenhuis als diamant

Nomen is in dit geval omen: met een naam als Richard Van Antwerpen kan je niet anders dan een fotowedstrijd over Antwerpen winnen. En dat deed hij ook. Richard Van Antwerpen wist met zijn foto van het Havenhuis het best de gelijkenis met een diamant te creëren. Hij mocht dan ook de prijs, een diamant ter waarde van 500 euro mee naar huis nemen.

“Ik ben zeer blij met deze eerste prijs” zegt de laureaat. “Ik was een hele avond op stap om foto’s te nemen van het Havenhuis bij volle maan. Na een tijdje besliste ik iets abstracter te werk te gaan en de maan te volgen. Voor ik het wist was het half een en had ik het winnend beeld te pakken. Het resultaat werd duidelijk gesmaakt door de jury”.

Maar niet alleen Richard Van Antwerpen viel in de prijzen, ook Alban Lebak en Matthijs Van Mierlo gingen als respectievelijke tweede en derde finalist met een prijs naar huis. 

De prijs wordt uitgereikt in het kader van de viering van 570 jaar diamanthandel in de stad.  Een van de vele activiteiten die op het programma stond, was de fotowedstrijd ‘Antwerp Port House, your diamond view’. De wedstrijd werd georganiseerd door het Havenbedrijf Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC). De bedoeling was om fotografen uit te dagen om het diamanten ‘karakter’ van het Havenhuis uit te lichten en vast te leggen in een uniek beeld. De tien beste foto’s worden tentoongesteld in het Havenhuis. Er waren in totaal 200 inzendingen.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.