Nieuws Antwerpen Het Natuurhuis breidt uit

Het Natuurhuis breidt uit

Het Natuurhuis breidt uit

Het Natuurhuis Merksem

Het Natuurhuis Merksem

Het Natuurhuis, de speciaalzaak van natuurlijke en biologische producten, breidt uit. Op 16 augustus zwaaien de deuren van de derde vestiging op ‘t Zuid in de Verlatstraat 9 open. En daar houdt het niet mee op. Begin september opent bistro Natuurkost in Hopland 46, om de hoek van de centrumlocatie van Het Natuurhuis.

Het Natuurhuis en Natuurkost zijn duidelijk family business. Dit bio-verhaal startte in 1977 toen vader en moeder Van den Heuvel het biologisch winkeltje ‘Natuurkost’ in Merksem openden. Die naam wordt nu gerecupereerd voor de nieuwe eetzaak.

Beide ouders Van den Heuvel zijn nog steeds actief, zoon Raf is verantwoordelijk voor Het Natuurhuis in Merksem, Dieter voor Het Natuurhuis in de Otto Veniusstraat in Antwerpen en schoonzoon Kris Verheyen is de drijvende kracht achter Het Natuurhuis Zuid en gaat dit ook leiden.
Met een ruim aanbod aan vers en bio-waren zoals brood, groenten en fruit, bereide maaltijden en ook eco non-food hoopt de familie tegemoet te komen aan de bio-verwachtingen van buurtbewoners en passanten op ‘t Zuid. Het Natuurhuis staat voor een frisse stijl met lichte kleuren en een duurzame uitstraling die zo kenmerkend is voor de bio-zaak. Op ’t Zuid gaat men voor een warme, moderne look waar steigerhout een belangrijke rol speelt.

“Vroeger hadden we een eetplek in de winkel in de Otto Veniusstraat. Wegens plaatsgebrek hebben we die moeten supprimeren”, vertelt Dieter die opgroeide tussen de bio-producten. Intussen draait hij reeds meer dan tien jaar mee in het bedrijf. Dieter heeft altijd al gedroomd van een restaurantje. De idee is een logisch vervolg op de winkels waar de uitbaters dagelijks met bio-voeding bezig zijn. Bistro Natuurkost zal 100% bio worden, veel vegetarisch, vegan en raw, maar ook bio-vlees en vis worden in het menu opgenomen. “Je kunt er vanaf 8u een frisse start van de dag nemen met een gezond ontbijt, van chia porridge met superfood tot een kruidige omelet, sapjes en smoothies. Vanaf september zijn we doorlopend open tot 18u”, zegt Dieter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.