Nieuws Antwerpen Het Sfinks Mixed-festival slaat weer zijn tenten op aan de Molenwei in Boechout

Het Sfinks Mixed-festival slaat weer zijn tenten op aan de Molenwei in Boechout

Het Sfinks Mixed-festival slaat weer zijn tenten op aan de Molenwei in Boechout

sfinxDe zomer nadert zijn hoogtepunt, juli gaat naadloos over in augustus, dus in Boechout en verre omstreken wil dat zeggen: Sfinks festival. Elk jaar opnieuw is het bang afwachten of het weer zal meewerken, dan wel of regen en andere natuurverschijnselen als spelbreker zullen optreden. Sfinks Mixed is al aan zijn 41ste editie toe. In die heel lange periode heeft het festival heel wat stormen doorstaan, zowel letterlijk, met ondergelopen terreinen, als figuurlijk.  Halverwege de jaren zeventig begon het allemaal in de tuin van het Sint-Gabriëlscollege op een piepkleine kiosk tussen de twee legendarische sfinxen, met enkele coryfeeën van de toenmalige Vlaamse folkscene. Doedelzakspelers, lierdraaiers en folkgitaristen waren toen ‘de rigueur’.

In de jaren tachtig werd het ’sfinks roots’, een betalend festival, waarbij de horizon van de pure folk werd uitgebreid naar wereldmuziek. Algauw moest er een groter terrein worden gevonden, en dat werd de Molenwei aan de Bessemstraat, waar het festival nu al jaren zijn plek heeft. Het vierdaags festival, het opent vanavond, donderdag 28 juli, behoudt zijn bekende ‘format’: optredens in de concerttent en in de clubtent, en allerlei acts op de wei. Sinds het festival in 2013 gratis werd, is er een opmerkelijke verjonging gebeurd. Dus is er ook weer volop aandacht voor kinderen met een Kidz Village. Verder een mix van Belgische en minder bekende buitenlandse acts. Bij de Belgische vinden we o.a. Buscemi, Roland, Guido Belcanto en de Ertebrekers.

Buitenlandse opvallende namen zijn onder meer de Kameroenese muzikant Manu Dibango en reggaekoningin Marcia Griffiths.

Het hele programma op http://www.sfinks.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.