Slager Luc De Laet. Foto: Wim Daneels Slager Luc De Laet. Foto: Wim Daneels

High-end vleesrestaurant Maven pakt uit met nieuw concept ‘Evening with the butcher’

Het Antwerpse high-end vleesrestaurant Maven pakt vanaf eind juli uit met een speciale avond. Tijdens de maandelijks terugkerende ‘Evening with the butcher’ serveert en selecteert de bekende beenhouwer Luc De Laet welk vlees de klanten op hun bord krijgen in de Luikstraat. De Antwerpenaar zal telkens een ander ras in de kijker zetten. De eerste editie vindt plaats op woensdag 26 juli.

“Ik kijk er erg naar uit om een avond te organiseren waarop ik niet alleen het vlees mag selecteren, maar ook de beleving mee mag vormgeven. Wat het gaat zijn, blijft voorlopig een verrassing. Maar denk aan vlammen, een katrol en kettingen”, stelt Luc De Laet. “Wie mij een beetje kent, weet dat ik wel van wat spektakel houd.”

Voor de eerste editie kiest De Laet voor het ras Maine-Anjou, een runderras van oorsprong uit de Anjou-regio in West-Frankrijk. Het vlees van de kalveren is ondanks de jonge leeftijd al rijk met vet dooraderd en daarom vol van smaak. De Maine-Anjou die De Laet gekozen heeft, is geboren, gekweekt en afgemest bij kweker Raf Weemaes uit Kieldrecht.

Stressvrij leven

Weemaes en De Laet werken al dertig jaar samen. De kweker beschikt over zeventig hectare aan weiden waarop hij ruim 500 runderen houdt. De dieren leven er naar eigen zeggen stressvrij en beschikken er over voldoende ruimte.

Wie reserveert, mag zich opmaken voor een uitgebreid menu. De kennis en ervaring van De Laet worden gecombineerd met de kookkunsten van Maven chef Jules Koninckx. In de toekomst zullen de slager en het keukenteam van Maven ook andere slagers uitnodigen voor een samenwerking.