Nieuws Antwerpen High Tech Revalidatiecentrum ‘TRAINM’ gestart in Antwerpen.

High Tech Revalidatiecentrum ‘TRAINM’ gestart in Antwerpen.

High Tech Revalidatiecentrum ‘TRAINM’ gestart in Antwerpen.

Begin dit jaar is in de Antwerpse Quellinstraat het  neurorevalidatiecentrum  ‘TRAINM’, geopend. TRAINM werd in 2016 opgericht door Nilofar Niazi en echtgenoot Edward Schiettecatte, twee ex-zakenbankiers van Wall Street. Aanleiding om het centrum in Antwerpen op te richten was de hersenverlamming van een van hun kinderen.

TRAINM is een neuro revalidatie kliniek voor ambulante patiënten, kinderen en volwassenen, met een brede waaier van neurologische en orthopedische handicaps.

TRIANM  maakt daarbij gebruik van de allernieuwste technologische middelen, zoals robotten. Ook wordt gebruik gemaakt van virtual reality, neurogaming en artificiële intelligentie. De therapie is erop gericht delen van de hersenen, die om diverse redenen zijn uitgevallen, weer nieuwe functies aan te leren. “Door een beweging tienduizenden malen te herhalen kan een deel van de hersenen de functie van het beschadigde deel overnemen” zegt Nilofar Niazi. “Een kinesist kan tientallen keren een oefening of beweging herhalen, robots kunnen dit eindeloos lang volhouden. Door middel van hightech waaronder AI (artificial intelligence) kunnen de robots frequentie en intensiteit inschatten” vult medisch adviseur Kristiaan Deckers aan.

De patiënten kunnen zowel  kinderen als volwassenen zijn, met neurologische aandoeningen zoals hersenverlamming, MS en Parkinson. Maar ook patiënten die een  beroerte hebben gehad of sportblessures hebben opgelopen  kunnen bij Trainm terecht voor een behandeling. Patiënten worden individueel begeleid door een team kinesisten, die op hun beurt bijgestaan worden door neurologen, en revalidatieartsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.