Nieuws Antwerpen Hilde Laga volgt Urbain Vandeurzen op

Hilde Laga volgt Urbain Vandeurzen op

Hilde Laga volgt Urbain Vandeurzen op

hildeHilde Laga volgt Urbain Vandeurzen op aan het hoofd van de GIMV. Hilde Laga werd voorgedragen door de VPM, een van de hoofdaandeelhouders van de Antwerpse investeringsmaatschappij.

Op 24 januari jl. kondigde GIMV-voorzitter Urbain Vandeurzen aan dat hij zijn mandaat uiterlijk op de jaarvergadering van 29 juni aanstaande ter beschikking stelt.

In overleg met de voorzitter heeft de raad van bestuur er de voorkeur aan gegeven om snel duidelijkheid te geven over de opvolging van haar voorzitter en is zij ingegaan op het voorstel van de Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM) om Hilde Laga als haar voorzitter te benoemen vanaf 1 april aanstaande. De statuten van GIMV bepalen dat de voorzitter van de raad van bestuur gekozen wordt uit de bestuurders voorgedragen door (een door) het Vlaams Gewest gecontroleerde vennootschap, in casu VPM, zolang deze meer dan 25 procent van de aandelen aanhoudt.

Urbain Vandeurzen blijft voorzitter tot het einde van het lopende boekjaar (31 maart) waarna Hilde Laga haar functie als voorzitter zal opnemen. Vandeurzen wordt door de raad van bestuur bedankt voor de manier waarop hij de strategische heroriëntering van de GIMV mee heeft aangestuurd.

Hilde Laga, die dit jaar 60 wordt, is een juriste gespecialiseerd in vennootschapsrecht. Ze leidde tot in 2014 het door haar opgerichte advocatenkantoor Laga met vestigingen in Kortrijk, Antwerpen en Brussel. Ze was ook professor aan de rechtsfaculteit in Leuven.

Nadat ze haar advocatentoga in 2014 aan de haak hing, begon ze aan een carrière als bestuurder. Ze is bestuurder bij vijf beursgenoteerde bedrijven: GIMV, Barco, Greenyard Foods, Aedifica en Agfa-Gevaert. Ze is ook lid van de raad van bestuur van de Leuvense universiteit. Daar zit ze samen met Urbain Vandeurzen en Herman Daems, diens voorganger als GIMV-voorzitter.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.