Nieuws Hillewaere Groep neemt 7 verzekeringskantoren over: “We willen onze omzet verdubbelen”

Hillewaere Groep neemt 7 verzekeringskantoren over: “We willen onze omzet verdubbelen”

Hillewaere Groep neemt 7 verzekeringskantoren over: “We willen onze omzet verdubbelen”

De makelaarsgroep Hillewaere Groep heeft zijn eerste overnameplannen succesvol afgerond en neemt in totaal zeven verzekeringskantoren in Vlaanderen en Brussel over. Dankzij deze forse uitbreiding verdubbelt Hillewaere Groep meteen in omvang, tot 200 medewerkers en 24 miljoen euro omzet. “Het is onze ambitie om nog sterk te groeien. Gesprekken over nieuwe overnames lopen volop”, zegt Roel Druyts, CEO van Hillewaere Groep.

Hillewaere Groep, die ook actief is in vastgoed en hypotheken, koestert al enige tijd uitbreidingsplannen. Met de komst van de nieuwe partner Five Arrows Principal Investments, een investeringspoot van Rothschild & Co, is dat proces in een stroomversnelling gekomen.

Medewerkers blijven aan boord

Het gaat concreet om een overname van De Clercq-Verstichel uit Gent, Lesseliers & Co uit Antwerpen, Nelissen Verzekeringen uit Hasselt, Fav&Co uit Brussel, Groep NBA Verzekeringsmakelaars uit Kortrijk en T&T Quirynen Insurance uit Kapellen. Duwel & Partners uit Genk is sinds oktober vorig jaar effectief geïntegreerd binnen Hillewaere Groep. De medewerkers en bestuurders van de zes kantoren blijven aan boord.

“De bestuurders zijn actieve ondernemers die dichtbij hun klanten en team staan. Dit zullen we alleen maar versterken”, zegt CEO Roel Druyts. “De bedoeling is dat ze elk in hun regio Hillewaere verder uitbouwen. Vanuit de hoofdzetel bieden we gedeelde services aan op het vlak van producten, IT, HR, finance en marketing maar zij blijven elk hun team aansturen en zijn het gezicht van het bedrijf naar de klanten toe.”

 

Het hoofdkantoor van Hillewaere Groep aan de Parklaan in Turnhout. Foto RR

Door de uitbreiding stijgt het aantal vestigingen van 11 naar 18. “Eén van onze speerpunten is om dicht bij de klanten te staan en hen advies op maat te bieden”, vertelt Druyts. “Alles draait om vertrouwen en daarom is het ook cruciaal om zeer bereikbaar en toegankelijk te zijn. De vestigingen blijven daarom op de locatie waar ze soms al twee generaties zijn gelegen. Alle klanten behouden ook dezelfde contactpersonen.”

Breder aanbod

Met de overnames wil Hillewaere Groep ook haar aanbod verbreden met extra specialisaties. Zelf spreekt het bedrijf van een sterkere focus op bedrijfsverzekeringen, medische beroepen, andere vrije beroepen, non-profit, leven en beleggingen.

Geen eindpunt

De uitbreiding is een eerste stap in de plannen van Hillewaere Groep. Het doel is om de verzekerings- en vastgoedmakelaardij in België verder te consolideren en te digitaliseren. De nieuwe locaties worden regionale hubs van waaruit verdere overnames worden gerealiseerd. Meerdere gesprekken zijn momenteel lopende en gelijkaardige deals zullen in de komende periode worden afgerond.

“We hebben een ambitieus plan uitgetekend om te blijven groeien”, zegt Druyts. “Hierbij willen we onze omzet verdubbelen. De voordelen die we onze klanten kunnen bieden zijn dan ook groot: meer focus op de business en de klant en minder afleiding door operationele processen zoals boekhouding en HR. Daarnaast nemen de overgenomen partijen een actieve rol binnen de groep en worden ze vennoot in de topholding. Dit maakt dat ze mee kunnen genieten van de belangrijke groei die we de volgende jaren zullen realiseren.”

 

 

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.