Nieuws Antwerpen Hip Estates heeft exclusief verkooprecht Spaans resort beet

Hip Estates heeft exclusief verkooprecht Spaans resort beet

Hip Estates heeft exclusief verkooprecht Spaans resort beet

Vastgoedspecialist Hip Estates uit Schilde heeft Belgische exclusiviteit te pakken voor de verkoop van een nieuw resort in Spanje. Net nu de overheid besliste dat niet-essentiële reizen opnieuw toegelaten zijn. “Nu bezichtigingstrips weer mogelijk zijn, zien wij potentiële kopers massaal vertrekken en zien wij een forse inhaalbeweging in de aankoop van Spaans vastgoed door Belgen op gang komen”, zegt Leen Vermeulen.

Vanaf 19 april zijn niet-essentiële reizen naar het buitenland opnieuw toegelaten voor Belgen. Volgens Hip Estates, de vastgoedspecialist voor Spanje, betekent dit het officiële startschot voor de buitenlandse vastgoedsector en het begin van een inhaalbeweging in de verkoop. De Belgische verkoop van tweede verblijven in het buitenland stagneerde quasi volledig sinds eind januari 2021, omdat fysieke bezoeken wegens het reisverbod niet mochten doorgaan. Dit terwijl er een enorme interesse bij Belgen groeide voor de aankoop van een tweede verblijf aan de Spaanse costa’s. Die stagnatie evolueerde daardoor in het eerste kwartaal van dit jaar naar 30% meer leads dan in dezelfde periode van in 2019.

“Terwijl de Belgische kust en de Ardennen een stijging in de verkoop optekenden en de prijzen mee de hoogte in gingen, was ook de interesse van Belgen voor Spaans vastgoed de voorbije wintermaanden erg hoog en intens”, vertelt Leen Vermeulen, bestuurder van Hip Estates. “Ons team heeft druk gewerkt om potentiële kopers reeds zoveel mogelijk voor te bereiden voor een aankoop met volledige informatie en virtuele rondleidingen. Een fysiek bezoek is een noodzakelijk sluitstuk van het verkoopproces. Nu bezichtigingstrips weer mogelijk zijn, zien wij potentiële kopers massaal vertrekken en zien wij een forse inhaalbeweging in de aankoop van Spaans vastgoed door Belgen op gang komen.”

Belgische primeur

Met het exclusieve verkooprecht van het Spaanse Altaona Golf & Country Village heeft Hip Estates ook een primeur beet. Het gebeurt maar zelden tot nooit dat een vastgoedmakelaar op de Belgische markt als enige het resort mag aanbieden voor verkoop. Iets wat de Belg wel zal kunnen smaken volgens Vermeulen. “‘Opvallend is dat de Belg vandaag voornamelijk interesse heeft voor nieuwbouw, kwaliteit en duurzaamheid. De jongste jaren zijn de vakantieresorts in opmars. In de huidige context van Covid-19 verlangen mensen naar een eigen plek om te verblijven met een hoge graad van veiligheid, veel ruimte, groen en privacy, weg van de massa. Dit alles vind je terug in het concept van Altaona Golf & Country Village aan betaalbare prijzen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.