Hoboken begroet twee nieuwe ginvarianten

 

Van vlees naar gin: voor het slagersechtpaar Kris en Katrien Vervaet-Vandamme is het maar een kleine stap. Ze hebben, inhakend op de gin-rage die al enkele jaren woedt, 2 gins laten maken volgens eigen recept.

"We hebben ons gebaseerd op het verhaal van Nello en zijn hond Patrasche, dat zich afspeelt in en om Antwerpen. Van de hoofdpersonages Nello en Patrasche staat trouwens een standbeeld in Hoboken" zegt Kris Vervaet. "We hebben de twee gins laten maken volgens ons eigen recept dat nog niet is gebruikt. De 'Nello'-gin is krachtiger en kruidig van smaak en beantwoordt volgens onze proefsessies meer aan een mannelijke smaak'. 'Aloïse' is in het verhaal het vriendinnetje van Nello. De 'Aloise'-gin is frisser en fruitiger, en valt meer bij vrouwen in de smaak, vindt Kris Verhaert. 

De fles is ontworpen in Italië. Het is een vierkante fles van 750cl die in iedere kast kan staan, want dat was een vereiste van Kris en Katrien. 'Een fles moet op het schap in de kast kunnen'.

Het etiket is ontworpen door dochter Esther

"We vertelden onze dochter Esther, die veertien is, van ons idee ze is onmiddellijk aan de slag gegaan om etiketten te ontwerpen. Op het etiket van de Nello Gin staat dus: Nello met zijn vriendin Aloise  met op de achtergrond de melkkar van Nello. Op het etiket van de Aloïse Gin staan opnieuw Nello met zijn vriendin Aloïse maar met op de achtergrond de molen". 

'Komende woensdag worden de flessen geleverd. Een tweehonderd van elk. Dan kunnen de klanten ze bij ons in de winkel kopen. Ze zullen ook nog door andere handelszaken worden verdeeld" zegt Kris Vervaet. 

De smaken

Aloïse gin

: citrus-geöriënteerd 100% graandistillaat met o.a. jeneverbes, koriander, bittere en zoete sinaasappelschil, citroenschil, citroengras, engelwortel, kaneel, limoen, zoethout, rozemarijn, kardamom, … 

Nello gin: kruidig-citrus 100% graandistillaat met o.a. jeneverbes, koriander, engelwortel, gemberwortel, kardamom, cubebe peper, Jamaïca, peper, citroenschil, sinaasappelschil, paradijszaad, kruidnagel, foelie, …

 

 

 

 

Lees ook

Meest gelezen in Antwerpen

 • BV
  08/05/2023
  De Neef Projects
  Brecht
 • BV
  08/05/2023
  Stelvio
  Antwerpen 1
 • BV
  08/05/2023
  The Chase
  Zwijndrecht

Meer over Horeca