Nieuws Antwerpen Hobokense vzw boekt opnieuw succes in Bulgarije

Hobokense vzw boekt opnieuw succes in Bulgarije

Hobokense vzw boekt opnieuw succes in Bulgarije

Julita Fasseva, Walter Van Pottelberge en Dimitri Mestdag met EFFE erkenning

Julita Fasseva, Walter Van Pottelberge en Dimitri Mestdag met EFFE erkenning

Arbanassi Summer Music, het vermaarde klassieke muziekfestival, vond afgelopen week plaats in de stad Veliko Tarnovo, gelegen in het noordoosten van Bulgarije.

Het muziekfestival is dit jaar aan zijn zevende editie toe. Het is een initiatief van twee musici verbonden aan deFilharmonie (Royal Flemish Philharmonic):  de Bulgaarse contrabas soliste Julita Fasseva afkomstig uit Arbanassi, en de Vlaamse hoboïst Dimitri Mestdag.
“Dit jaar hebben we Hongaarse componisten in het spotlicht gezet. De editie van 2017 zal aandacht schenken aan Russische componisten”, zegt Dimitri Mestdag tevens verantwoordelijke voor de programmatie. Elk jaar selecteert hij de musici die instaan voor de muzikale uitvoering.

Met dit festival behaalden de initiatiefnemers recent de internationale erkenning “Europe for Festivals, Festivals for Europe”. De muziekorganisatie mag dan sant in eigen land zijn, in Bulgarije scoort ze hoge toppen. In de orthodoxe kerk van de aartsengelen Gabriël en Michaël, een erfgoedparel, komt de hemelse muziek akoestisch tot haar recht. Het festival is dan ook het paradepaardje en jaarlijks hoogtepunt op vlak van klassieke muziek in Veliko Tarnovo, de middeleeuwse hoofdstad van Bulgarije.
“Business development en een uitwisseling van cultuur, gaan perfect samen. Door als privé sector cultuur te ondersteunen, dragen we ook bij tot extra groei”, aldus Walter Van Pottelberge, voorzitter Beschermcomité Arbanassi Summer Music.
De vzw hoopt in de heel nabije toekomst nog enkele Belgische bedrijven met belangen in Bulgarije achter zich te kunnen scharen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.