Ackermans & Van Haaren Foto: Belga

Holding Ackermans & van Haaren bevestigt winstprognose

De Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH) heeft na goede resultaten van baggeraar Deme en de banken Delen Private Bank en Bank Van Breda in het eerste kwartaal de winstprognose voor 2024 bevestigd.

Uitgezonderd onvoorziene omstandigheden verwacht de Bel20'er dat de nettowinst dit jaar hoger zal zijn dan de 399,2 miljoen euro in 2023, klinkt het donderdag voorbeurs. De analistenconsensus bij nieuwsagentschap Bloomberg ligt op 466 miljoen euro.

AvH investeerde in het eerste kwartaal 48,9 miljoen euro in de groei van de portfolio. Het gaat onder meer om een investering van 41,4 miljoen euro in logistiekbedrijf Van Moer. Er waren voorts geen belangrijke desinvesteringen in de eerste drie maanden van dit jaar.

Delen Private Bank (voor 78,75% in handen van AvH) en Bank van Breda (78,75%) waren in het eerste kwartaal goed voor een totaal gecombineerd toevertrouwd vermogen van 69 miljard euro, een record. "Beide private banken bleven in het eerste kwartaal heel sterke netto-instromen realiseren, en konden genieten van robuuste prestaties van de klantenportefeuilles in de gunstige financiële marktomgeving", klinkt het in het persbericht.

De holding had eind maart netto 417,9 miljoen euro in kas, waarvan 120,9 miljoen euro aan ingekochte eigen aandelen. Een deel van die aandelen vernietigde AvH begin april. Het gaat om een pakket dat eind maart 54,9 miljoen euro waard was.