Nieuws Antwerpen Honderdste Belgische filiaal van eye & ear wear keten in Antwerpen

Honderdste Belgische filiaal van eye & ear wear keten in Antwerpen

Honderdste Belgische filiaal van eye & ear wear keten in Antwerpen

hans-anders-brillenDe Nederlandse retailketen in eye & ear wear Hans Anders opent op 12 november zijn honderdste Belgische filiaal in de Stadsfeestzaal in Antwerpen.

Hans Anders werd in 1982 in Nederland opgericht door vier ondernemers die vonden dat er nood was aan een optiekketen met betaalbare brillen. Ze waren van mening dat er bij de verkoop van een bril te veel marge ging naar de zelfstandig opticien. Een jaar later werd de eerste Belgische winkel in Antwerpen gevestigd. Sindsdien zagen steeds meer winkels het daglicht. Dit jaar openden tien nieuwe filialen hun deuren. In 2017 zijn tien nieuwe openingen gepland.

Vorig jaar rond deze tijd stond de brillenketen, die sinds 1999 ook hoorapparaten verkoopt, nog in de etalage. De eigenaren van Hans Anders, de investeringsmaatschappijen Alpha en Alpinvest, gaven zakenbank ING toen de opdracht om drie opties te onderzoeken: een verkoop, een beursnotering of een herfinanciering.
Maar er werd geen nieuwe eigenaar gevonden en Alpha en Alpinvest besloten op eigen kracht proberen verder te groeien.

In juli van dit jaar sterkte Hans Anders zijn balans met 107 miljoen euro aan. De hoofdaandeelhouders zetten daarvoor een lening om in aandelen. Dankzij die operatie kleuren de rode cijfers weer zwart en wordt ook het eigen vermogen positief. Op die manier wilden de hoofdaandeelhouders voorkomen dat onder meer klanten en leveranciers gingen twijfelen aan de gezondheid van Hans Anders.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.