Hoofdzetel Albert Heijn in België verhuisd naar Antwerpen

heijnheijnDe retailketen Albert Heijn heeft zijn Belgische hoofdzetel verplaatst van Schoten naar Antwerpen. Schoten was tot dusver het bruggenhoofd van de Nederlanders op de Belgische markt. Met de opening van de 31ste vestiging aan de Karel Oomsstraat in Antwerpen is de hoofdzetel meteen ook overgebracht naar de Scheldestad.

Albert Heijn
is aan een snelle expansie toe in België. In hoeverre een en ander kan ingekaderd worden in de aangekondigde fusie met Delhaize moet nog afgewacht worden.

Ondertussen heeft het management van de Belgische tak van Albert Heijn zich effectief gevestigd in Antwerpen. Het gebouw aan de Karel Oomsstraat biedt daartoe de mogelijkheden. Er was zo'n 300 vierkante meter aan administratieve ruimte beschikbaar. Wat de toekomst wordt van de hoofdzetel van Albert Heijn in België is in het licht van de fusie met Delhaize echter nog niet duidelijk.

De vroegere Minerva-fabriek die later omgebouwd werd tot een garage voor Peugeot huisvest ondertussen de grootste winkel van Albert Heijn voor de provincie Antwerpen. (De grootste winkel voor geheel België bevindt zich in Lokeren). Met 1800 vierkante meter aan winkeloppervlakte biedt de vestiging in dit opzicht ruime mogelijkheden om te experimenteren op het vlak van commerciële aanbiedingen. Het management wil daartoe zo dicht mogelijk bij het marktgebeuren zitten en koos daarom voor een verhuis van de Bredabaan in Schoten naar Antwerpen.

De winkel in de Karel Oomsstraat is geconcipieerd naar het model XL dat eerder al in Eindhoven werd opgestart. Ook daar worden experimenten opgezet.