Nieuws Antwerpen Horecakoppel sluit brasserie De Kluis en zoekt nieuwe locatie: “Het was een moeilijke beslissing”

Horecakoppel sluit brasserie De Kluis en zoekt nieuwe locatie: “Het was een moeilijke beslissing”

Stephan Moonen (39) en Naomi Dhaeyere (29) Stephan Moonen en Naomi Dhaeyere. Foto: koen fasseur

Horecakoppel sluit brasserie De Kluis en zoekt nieuwe locatie: “Het was een moeilijke beslissing”

KAPELLEN – Horecakoppel Stephan Moonen (39) en Naomi Dhaeyere (29) zoekt een nieuwe uitdaging. Ze verlengden hun huurcontract voor brasserie De Kluis in de Dorpsstraat in Kapellen niet en zijn op zoek naar een andere locatie om een restaurant te starten. Ze zijn al de tweede generatie in dezelfde zaak en kijken met wat weemoed terug op die lange periode. “Het was een moeilijke beslissing.”

Brasserie De Kluis is al bijna dertig jaar een culinair begrip. Daar komt op zondag 19 maart een einde aan. Dat kunnen klanten er voor de laatste keer komen eten. Chef-kok Stephan en zijn echtgenote Naomi Dhaeyere doen die avond de deuren voorgoed dicht.

“Midden in de coronacrisis besloten we om de huurovereenkomst niet meer te verlengen. Dat was best moeilijk en de beslissing is niet genomen omdat we het niet meer zagen zitten als brasserie. Integendeel. We vonden wel dat De Kluis voor ons te groot was. We keken al langer uit naar een kleinere locatie. Daar willen we uitpakken met een nieuw concept. De denkoefening is volop bezig”, legt Naomi Dhaeyere uit.

De Kluis
Foto: koen fasseur

Stephan Moonen is wat je noemt een selfmade man. De stiel leert hij van vader Eric, die in 1996 brasserie De Kluis opende. Vanaf zijn 16de draaide Stephan mee in de zaak en leerde alles al doende. Hij schoolde zich bij, ook bij andere chefs, en vanaf 2016 staat hij aan het roer van de keuken. Hij bleef echter steeds dromen om de brasserie om te bouwen tot een volwaardig restaurant. Maar daarvoor is De Kluis niet de geschikte locatie volgens de kok. Nu kijkt het koppel uit naar een andere plek en liefst in Kapellen om die droom waar te maken. Stephan Moonen: “We leggen onszelf geen druk op en gaan elke mogelijkheid kritisch bekijken.”

Stephan Moonen en Naomi Dhaeyere. Foto: koen fasseur
Stephan Moonen en Naomi Dhaeyere. Foto: koen fasseur

Moeilijk afscheid

Afscheid nemen van De Kluis is voor het koppel niet alleen op beroepsvlak ingrijpend. Ook op persoonlijk vlak wordt het een scharniermoment. Naomi: “Als 15-jarige kwam ik hier als jobstudent binnen. Onze ouders kenden elkaar en als achtjarige was ik ook al helemaal weg van Stephan. En kijk nu waar we staan.”

Stephan Moonen: “We hebben niet alleen een erg vast cliënteel, maar ook trouwe medewerkers. Ik durf wel zeggen dat we het hier met een vriendenploeg al die jaren hebben gerund. Wanneer ’s avonds de laatste klanten weg waren, schoven wij met heel die ploeg aan tafel. Iedereen koos een gerecht en ik verdween nog even in de keuken om aan de slag te gaan. Dat ga ik missen.” Het pand waar De Kluis momenteel gevestigd is, staat te koop voor 950.000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.