Afbeelding9 Tijs Baum, Gertjan Van Looveren en Joey Berkmans zijn klaar om de ijsjes te verkopen. Foto Jan Brys

Horecazaak Perron Noord opent ambachtelijk ijssalon

BRASSCHAAT, ESSEN - Perron Noord pakt vanaf donderdag 21 juli uit met een nieuwigheid. De uitbaters openen een ijssalon en trakteren de eerste 1000 bollen. Het ijs komt van De Zuivelboer uit Essen, vers en ambachtelijk. De uitbaters beginnen met 12 smaken.

Op 1 april 2019 namen Gertjan Van Looveren en Tijs Baum Perron Noord. De gebouwen aan het vliegveld werden tot dan toe beheerd door de vzw Rotonde. De nieuwe uitbaters renoveerden het gebouw volledig en installeerden een buitenbar. Dan volgde een overdekt terras en tenten voor feesten en barbecues.

“Nu zetten we een volgende stap met de opening van een ijssalon. Dat komt in de buitenbar”, zegt Gertjan Van Looveren. “We gaan daarvoor een samenwerking aan met de familie Somers uit Essen die ambachtelijk ijs produceren. Zij leveren aan lokale winkels en beschikken over de nodige know-how. Het recept werd door de mama bedacht. We hebben de krachten gebundeld en starten met een twaalftal smaken. Samen kunnen we er nog nieuwe ontwikkelen."

Win-win

“We wilden het eerst allemaal zelf gaan doen, maar zelf ijs maken op de manier zoals we het in gedachten hadden, is niet eenvoudig. De Zuivelboer heeft de nodige know-how, het is dus een win-win-situatie.

In de nabije toekomst wordt het dus mogelijk ijsjes te smullen met zicht op de opstijgende en landende vliegtuigjes van de Aëroclub. De klanten van Perron Noord kunnen ook een ritje maken met de spoorfietsen doorheen het groen. Die starten in Kapellen en keren aan Perron Noord.