Nieuws Antwerpen House of APE als coworking community

House of APE als coworking community

House of APE als coworking community

carolieneZij spoelde destijds met het marketingbedrijf Pepperminds in Antwerpen aan. Ze vond Antwerpen wel iets hebben, ja. Caroliene van Eijck zette in dit opzicht met APE een eigen initiatief op. APE staat voor Avontuur, Passie en Enthousiasme. APE werd in een eerste fase zoiets als een coworking community tussen freelancers en bedrijven. Haar ambities liggen overigens heel hoog: tegen het jaar 2020 met zes coworking communities de grootste organisatie worden in Vlaanderen en Nederland.

Het gaat er geregeld druk aan toe in de Grote Hondstraat 44 in Antwerpen. Het House of APE op Zurenborg is een dynamische coworking community waar vandaag al verscheidene ondernemers en freelancers een eigen workspot huren om hun dagelijkse bezigheden uit te voeren. Ze kunnen er ook netwerken, inspiratie opdoen of trainingen volgen. Er is supersnelle wifi, er staan meeting rooms ter beschikking. Die vorm van het “nieuwe werken” heeft al verscheidene enthousiastelingen naar het House of APE gehaald. Het bindmiddel tussen de mediajongens, de marketinggirls, de DJ’s, e.a. is gewoon hun zin voor avontuur, passie en enthousiasme.

“In de komende weken gaan zich nog meer mensen bij ons settelen”, zegt Caroline van Eijck trots. “Ze hebben onze waarden onderkend en kunnen zich kennelijk voelen in onze aanpak. Het gaat op die manier echt goed ja met ons House of APE.”

Het hele project wordt gefinancierd met de huurgelden die de aangesloten bedrijven en freelancers betalen. Omdat ook de APE Academy nog eens in opbouw is, een training- en eventbureau zullen de inkomsten op termijn allicht niet uitblijven. Het is alvast de bedoeling om de online contacten en de contacten van House of APE met elkaar in contact te brengen.

Er is tenslotte ook nog Life of APE, het online platform waar de ondernemers en de freelancers hun portfolio kunnen laten zien. De bedrijven kunnen er hun jobs posten en happenings als workshops, trainingen, events e.d. aankondigen.

Er is effectief nogal wat aanbod in de sector. De concurrentie kan bijwijlen hard worden. “Wij zien het veeleer als concullega’s”, zegt Carolien van Eijcken. “Wij zijn overigens niet exclusief toegespitst op de creatievelingen. Ons is het om de brede omgeving te doen waarin alle initiatieven kunnen ingepast worden. Zolang ze maar gebouwd zijn op passie, enthousiasme en avontuur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.