Nieuws Antwerpen How blue are you?

How blue are you?

Philippe Van de Velden

How blue are you?

Philippe Van de Velden

Philippe Van de Velden

Op 1 oktober vierde Opruimen.net in Brasschaat zijn eerste verjaardag.
“Onze activiteiten zijn gebleven. Alleen stellen we vast dat de projecten groter worden. We strippen winkels, kantoorgebouwen, magazijnen en industriële gebouwen tot casco met focus op maximale recyclage, hergebruik of zelfs up-cycling. Deadlines zijn heel belangrijk want vaak gaat het over herlocalisatie of reorganisatie. Ons bedrijf lost problemen op zodat opdrachtgevers zich kunnen concentreren op hun ongoing business of nieuwe locatie”, zegt zaakvoerder Philippe Van de Velden.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland of England staan we in België nog niet zo ver in recyclage aan de bron. “Kijk maar naar de overvolle containers sloopafval, met materialen die aan de bron kunnen gerecycleerd worden en geld opbrengen voor de opdrachtgever”, vervolgt Van de Velden.
Eigenlijk draait Opruimen.net alles om, want het start met recycleren op de werf. Het confronteert mogelijke opdrachtgevers met de vraag: how blue are you? Het had ook ‘how green are you’ kunnen zijn, maar het bedrijf wil nog verder gaan, vandaar ‘how blue are you’. Meer en meer ondernemingen geloven in het concept. Opruimen.net is actief in gans Vlaanderen, Brussel en het zuiden van Nederland.

De materialen worden ter plaatse verzameld en gescheiden voor recyclage en hergebruik of verhuizen naar de magazijnen van de opruimer in de Antwerpse haven voor wat men component-recycling noemt. Alle materialen krijgen een nieuw leven;  niet alleen elektronica, kabels, metalen, bouwmaterialen, verlichting of kantoormeubilair, ook ringmappen of zelfs matrassen. Zo kon het bedrijf met de goede matrassen van het Intermotel te Lummen de vrijwilligersorganisatie Vincentius Genk blij maken en gingen honderden ringmappen naar het Stedelijk Lyceum Offerande in Antwerpen.

Bedrijven voelen zich meer aangesproken door maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat bij sloop of leegmaken van gebouwen, de materialen volledig gerecycleerd of hergebruikt worden, hoort daar bij. “Dit is verantwoord ondernemen:  goed voor het milieu, de maatschappij en de opdrachtgever die recupereert aan de bron. Dit loont, letterlijk. We kunnen bedrijven als Wijngaardnatie, Zetes Cards, Berlitz language school, Ziekenhuis Oost Limburg, Hitachi, Belga Press Agency, …tot onze klanten rekenen”, voegt een terecht trotse Philippe Van de Velden eraan toe.

Opruimen.net werd erkend door Ovam, het havenbedrijf Port of Antwerp en Recupel. Recent heeft het bedrijf zijn website vernieuwd. Extra informatie vindt men op de facebookpagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.