Nieuws Antwerpen HR-consultant Seven Miles richt zich vooral naar KMO's

HR-consultant Seven Miles richt zich vooral naar KMO's

HR-consultant Seven Miles richt zich vooral naar KMO's

sevenIk krijg energie uit chaos, stelt zaakvoerder Sandra Peeters van Seven Miles. Seven Miles bestaat uit een team van HR-experten die KMO’s adviseren, trainen en coachen. Het bedrijf is onlangs ook gestart met een eigen payroll service. Sandra Peeters zette haar bedrijf acht jaar geleden op en heeft het onderhand uitgebouwd tot een gerespecteerde partner voor tientallen KMO’ers.

Zelf ben ik vooral bezig met personeelsbeleid, conflictbemiddeling en opleiding, zegt Sandra Peeters. “Het is een meeslepende omgeving waarin we onderhand als bedrijf een heel eigen stek gevonden hebben. We werken vandaag met zo’n 20 collega’s en sturen Seven Miles doelgericht verder. Ons objectief ligt in de groei en de rentabilisering van KMO’s in een strategisch HR-beleid.”

De zaken lopen vandaag uitstekend. Het consultancybedrijf uit Hove heeft een flink gevuld opdrachtenboek. “Wij gaan bv. in op de recente hype waarbij zelfsturing van de werknemers centraal staat”, zegt Sandra Peeters. “De managementsliteratuur heeft het over de verhoogde betrokkenheid van de werknemers bij de activiteiten van hun bedrijven. Het gaat erom dat teams zelf hun eigen doelstellingen uittekenen, dat de werknemers elkaar evalueren en zelfs beslissen wie een loonsverhoging kan krijgen.”

Die vernieuwende samenwerkingsvorm is het centrale thema bij een nieuw initiatief dat Seven Miles in september e.k. opzet. Daarbij worden tien ondernemers voor één week meegenomen naar Toscane. Zij krijgen er een intensieve trainingsweek aangeboden. “Onze morgen- en avondsessies zitten vaak zo vol dat we het initiatief genomen hebben om met onze klanten naar het buitenland te trekken”, zegt Sandra Peeters. “Wij maken ons sterk dat wij er met onze cursisten een concreet stappenplan kunnen uitwerken waarmee ze de nodige veranderingen in hun bedrijven kunnen doorvoeren.”

Seven Miles heeft enkele tijd geleden ook een eigen payroll service opgezet. “Wij hebben in het verlengde van onze activiteiten moeten vaststellen dat veel KMO’ers absoluut niet tevreden zijn over de sociale secretariaten waarbij ze aangesloten zijn. Ze voelen zich ten aanzien van de grote klanten van die secretariaten wat weggedrukt en onvoldoende gehoord. Wij gaan ervan uit dat wij die lacune in de markt kunnen opvullen”, zegt Sandra Peeters nog.

Seven Miles werkt uiteraard vooral in de brede omgeving van Hove maar de consultants rijden vandaag net zo makkelijk naar het Waasland, de Kempen en Limburg. Het is overigens de bedoeling om binnen afzienbare tijd het netwerk nog breder uit te rollen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.