Nieuws Antwerpen HR-inspiratie opdoen

HR-inspiratie opdoen

Salvatore Curaba

HR-inspiratie opdoen

Salvatore Curaba

Salvatore Curaba, CEO EASI

ING gaat zijn processen en organisatie grondig herdenken en hertekenen. Maximale digitalisering, zelfsturende teams en agile working zijn termen die in dat verband vallen. Ander financiële instellingen, en ook andere bedrijven en organisaties zullen ongetwijfeld volgen of zijn er al mee bezig.
Deze nieuwe manier van werken, organiseren en leiding geven komt ruim aan bod tijdens de HRM Inspiration Day 2016 op 22 november.

De vierde editie ondergaat een grondige conceptwijziging met een drietalig programma.
Het initiatief gaat uit van HRMinfo, ‘HR intelligence provider’ in de vorm van publicaties, denktanks, ronde tafelgesprekken, seminars en events.

Tijdens de HRM Inspiration Day worden tal van inzichten, denkkaders en praktische handvaten aangereikt om CEO’s en HR-managers in staat te stellen hun beleid op drie HR-terreinen kritisch onder de loep te nemen: Learning & Development, Recruitment & Selection en Performance management. Op die manier kunnen ze de huidige effectiviteit en de  toekomstbestendigheid van hun organisatie checken.

In de voormiddag vinden drie workshops plaats. In de namiddag is de keynote speaker Robert Collart, Chief Happiness & Development Officer bij Poult. Deze Franse groep telt 800 medewerkers en is in Frankrijk een van de voorlopers op het vlak van collaboratief en democratisch management, met in ruime mate zelfsturende teams.

Verder bestaat het namiddagprogramma uit niet minder dan negen inspirerende, innovatieve en concrete TED Talk-achtige, bondige presentaties van 20 minuten over uiteenlopende HR-topics. De talks wordt gebracht door HR-directors en managers uit bedrijven en  overheidsinstellingen, maar ook twee academici en een CEO.
 Een van hen is Salvatore Curaba, CEO van IT-bedrijf EASI. Dit bedrijf telt 150 medewerkers, is ‘Best Workplace in 2015 en 2016’ (Vlerick), was finalist ‘Onderneming van het jaar 2015’ (EY) en genomineerd als ‘manager van het jaar 2014’.
De HR-medewerkers van EASI werden verkozen tot HR team van het jaar 2016. Curaba zal zijn visie als CEO op HRM alsmede zijn opvatting over een meer intelligent en participatief management geven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.