Nieuws Antwerpen Huidige ISVAG-installatie is hervergund tot eind 2027

Huidige ISVAG-installatie is hervergund tot eind 2027

Huidige ISVAG-installatie is hervergund tot eind 2027

WILRIJK – Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft een hervergunning afgeleverd voor de huidige ISVAG-installatie tot 31 december 2027. Ook de uitkoppeling van warmte naar het mini-warmtenet op het bedrijventerrein Terbekehof wordt vergund.

De nieuwe beslissing komt er nadat de Raad van Vergunningsbetwistingen op 29 november vorig jaar de hervergunning tot 2025 en de hieraan gekoppelde uitbouw van het mini-warmtenet had vernietigd naar aanleiding van onder meer een beroep tegen deze beslissing door vier inwoners van de gemeente Aartselaar.

ISVAG is de intergemeentelijke samenwerking voor afvalverwerking, die het niet-recycleerbaar huishoudelijk restafval van meer dan 1 miljoen inwoners uit de Antwerpse regio omzet in grondstoffen en in duurzame energie.

Dankzij deze vergunning kan binnenkort de eerste warmte geleverd worden aan afnemers op het bedrijventerrein Terbekehof. ISVAG kan nu ook verder bijdragen aan de plannen om waterstof te produceren voor een waterstof-tankstation in de buurt.

Volgens ISVAG-voorzitter Kristof Bossuyt is de goedkeuring in de eerste plaats een opsteker voor de ISVAG-medewerkers en hun gezinnen. “We blijven met vertrouwen inzetten op onze plannen om de bestaande installatie te vervangen door een nieuwe, nog performantere 2.0 ISVAG-afvalverwerkingsenergiecentrale. De verdere uitrol van stedelijke warmtenetten sluit ook perfect aan bij het Vlaamse Klimaatplan en het streven van de Vlaamse regering om te voorzien in een belangrijke transitie van groene stroom naar groene warmte, heel concreet ten Zuiden van Antwerpen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.