Nieuws Antwerpen Hygi Masters haalt dode huisdieren op

Hygi Masters haalt dode huisdieren op

Hygi Masters haalt dode huisdieren op

dierVoor nogal wat mensen komt het soms als een heuse shock. De dood van een vertrouwd huisdier zorgt vaak voor heel wat emotie. Wat er met Blackie of Minou moet gebeuren leidt dan geregeld tot tranen. Hygi Masters heeft een dienst opgezet die overleden gezelschapsdieren komt ophalen. Het bedrijf heeft die service overgenomen van de vzw Socio uit Deurne.

Het mag een typisch Vlaams fenomeen heten. De zorg voor huisdieren is vele mensen jarenlang ingegeven. Honden, katten, hamsters, vogels, duiven tot zelfs kippen en papegaaien worden vaak jarenlang gekoesterd. Hun dood lijdt dan ook tot heuse gevoelsmatige drama’s.

Door de zorg voor de dode huisdieren op zich te nemen heeft Hygi Masters alvast een uitweg gevonden. Hygi Masters is een van de acht divisies van de Multi Masters Group die een brede waaier aan diensten aanbiedt. Hygi Masters heeft zich toegespitst op ongediertebeheersing, gebouwenzorg en sanitaire hygiëne. Het bedrijf volgt in dit opzicht correct de Europese wetgeving en zorgt voor een hygiënisch verantwoorde oplossing.

Die service werd onderhand uitgebreid tot de ophaling van dode huisdieren. Volgens Patrick Houtmeyers van Hygi Masters worden de dieren opgehaald door Bjorn Vandenbossche, de zoon van Henri Vandenbossche van de vzw Socio. “Niet enkel dierenartsen en gemeentebesturen mogen in dit opzicht een beroep doen op Hygi Masters. Ook particulieren mogen bellen, mailen of faxen. Wij zorgen ervoor dat de overleden dieren snel opgehaald worden.”

Hygi Masters beperkt de dienstverlening in eerste instantie tot Antwerpen en ruime omgeving. Er kan getelefoneerd worden op 0498/93.93.93 en gemaild op info@hygimasters.com

Multi Masters is als groep gegroeid uit het Cleaning Masters van vader Paul De Schutter. Die bouwde zijn schoonmaakbedrijf vanuit Merksem geleidelijk uit tot een van de toonaangevende ondernemingen uit de sector. In een harde concurrentiële markt slaagde de zoon, Nicolas de Schutter erin om de firma gestaag te laten opklimmen tot de top vijf van de zogenaamde facilitaire dienstverleners. De expansie verliep zo opvallend vlug dat men er zelfs in het Franse Rennes hoogte van kreeg. De Franse groep Samsic zag in Cleaning Masters een geschikte kandidaat om er de eigen marktposities in België mee uit te bouwen.

In dezelfde filosofie van het Franse moederbedrijf werd ook Cleaning Masters multidisciplinair verder uitgebouwd. In die mate dat de strategie niet langer exclusief afgesteld werd op schoonmaakactiviteiten in zegmaar kantoren maar ook op industriële reinigingsactiviteiten, groenonderhoud, klusjesdiensten, technisch onderhoud, ongedierte-controle, sanitaire hygiëne, las- en constructiewerkzaamheden tot zelfs catering. Vandaar destijds ook de optie om Cleaning Masters onder te brengen onder een brede merkennaam, Multi Masters Group.

De Multi Masters Group tekent onderhand voor een omzet van pakweg 90 miljoen euro. De groep stelt zo’n 2100 mensen tewerk.

.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.