Nieuws Antwerpen Wereldprimeur: Hygiena brengt bio cassonade rietsuikers op de markt

Wereldprimeur: Hygiena brengt bio cassonade rietsuikers op de markt

Wereldprimeur: Hygiena brengt bio cassonade rietsuikers op de markt

Hygiena, een Belgische groothandel van bioproducten, pakt uit met een wereldprimeur. Ze brengen cassonade biologische rietsuikers voor het eerst op de markt. “Geen enkele andere producent was tot op vandaag bereid om deze biologische soorten te produceren”, vertelt Jos Muyldermans, suikerexpert van Hygiena.

Al meer dan 60 jaar is de groothandel uit Sint-Niklaas gespecialiseerd in de import, export en distributie van natuurproducten, biologische producten en dieetproducten. Ondertussen voert suikerexpert Jos Muyldermans al bijna 30 jaar onderzoek naar biologische rietsuikers en is hij trots op deze wereldprimeur: “De nieuwe biologische cassonade rietsuikers zijn mengsels van verschillende soorten rietsuiker, afkomstig uit Paraguay, Brazilië, Argentinië en India. In tegenstelling tot de andere suikers bevatten deze bio rietsuikers nog alle belangrijke voedingsbestanddelen en behouden ze nog hun echte pure vorm.”

De biologische cassonade rietsuikers worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Nadat de suiker is aankomen in Europa, wordt het gemengd en gezeefd. Vervolgens wordt enkel het fijnste rietsuiker opnieuw gemend met biologische rietsuikermelasse. Tot slot worden het verpakt in een composteerbare verpakking.

Het product werd tot nu toe nog niet op de markt gebracht omdat de potentiële volumes van deze biologische rietsuikers veel lager liggen dan de productie van andere suikers. “Precies om die reden hebben de grote producenten er niet veel interesse in”, besluit Muyldermans.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.